Met een gerust hart op reis

Als je bij de bushalte staat en je leest bovenstaande reclame van een bekende supermarktketen, dan kun je echt met een gerust hart op reis vertrekken. Ik althans wel!

De bus is keurig op tijd en er zijn nog zat zitplaatsen. Sommige mensen zitten gekluisterd aan hun schermpje (zoals ik nu…) maar de meesten staren vrij uitdrukkingsloos voor zich uit.

Bij station Noord stap ik uit. Ik loop perron 1 op en check in. Ik vervoeg me bij de wachtenden. Over zes minuten komt de trein. Ik kies een plek uit waarvan ik hoop en vermoed dat de stiltecoupé zich er bevindt als de trein stopt.

Door de kou blijven er opvallend veel mobieltjes in de jassen en tassen, maar om nou te zeggen dat hiermee de gezelligheid vergroot? Nee… Het lijkt wel alsof ik in een stille tocht of op een begrafenis ben beland. Niemand zegt een woord. Niemand. Het voelt alsof ik in een beklemmende film meespeel.

In de verte doemen de lichten van de trein op. Langzaam rolt hij het station binnen en stopt. Ik heb aardig goed gemikt, met twee stappen ben ik bij de deur en sprint het trapje op. Stiltecoupé! Ook hier hangt een begrafenisstemming, maar wie hier zit, heeft ervoor gekozen.

Als een langgerekte rups kruipt de trein door het Noord-Hollandse landschap. Tussen de wolken door zie ik een stukje van de oranje-roze ochtendlucht… Bestemming: Doetinchem. Daar wacht mijn jongste broer op me. Samen gaan we drie dagen lopen, we volgen het Graafschapspad. Mijn overnachtingen bij Vrienden op de Fiets heb ik dubbel gecheckt, ik word verwacht!

Tijd om de telefoon weg te stoppen en een boek te pakken… In gedachten verhuis ik naar het 19de eeuwse London en Tokyo.

Dit bericht werd geplaatst in Mijmeringen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s