Rondje proeven…

We zijn weer thuis na ruim vier weken vakantie. Daarvóór was er die drukke, drukke eindeschooljaar-tijd, een periode waarin ik me weinig tijd gun om eens een rondje te lopen of te fietsen. Het was dus best lang geleden dat ik nog eens had bewogen in het landschap waarin ik woon… Gisteren na het avondeten begon het opeens te kriebelen en stapte ik op de fiets voor een rondje Ten noorden van Alkmaar. Even proeven van Noord-Holland…

Ik vertrok langs het Noordhollandsch Kanaal en draaide allengs het Daalmeerpad op om vervolgens via de Molensloot richting het Geestmerambacht te trappen. Ik kruiste menig hardloper en fietser, allen gingen ze richting stad… ze hadden blijkbaar hun rondje al gelopen of gefietst en dat beloofde alleen maar dat het steeds rustiger zou worden… lekker!

Zoals altijd koos ik voor het wandelpad langs de Kleimeer. Ik merkte dat het einde van de zomer nadert… Veel struiken staan in bes; hier en daar zie je ook al onvervalste herfstkleuren…

dav

dav

sdr

Net voorbij ‘het huis’ (v/h fam. Barsingerhorn) passeerde ik onderstaande enorme wilgen. Elke keer ben ik weer onder de indruk van hun ‘enormte’! Echte woudreuzen vind ik het.

dav

Ik nam het fietspad naar het Vlasgat en stak via de fietsbrug de Saskevaart over.

dav

Het tunneltje onder de N504 bracht me in de Diepsmeerpolder. Ik fietste een stukje richting Warmenhuizen en vervolgens nam ik de Rekerkoogweg naar Schoorldam. Op de velden stonden her en der rode kolen te pronken… Ik vraag me af of ze geleden hebben onder deze warme, droge zomer. Ze lijken me in elk geval niet groot.

dav

dav

In Schoorldam stak ik het Noordhollandsch Kanaal over en fietste onder de N9 door via het tunneltje dat daar ligt sinds de weg Alkmaar – Den Helder om het dorpje is gelegd… Door de Bosjes van Verweij bereikte ik de Omloop. Vanaf dat punt ging het op huis aan. Een stukje van de Omloop kun je afsnijden: er ligt een smal schelpenpaadje waarlangs een duinrel stroomt. Tot mijn grote verbazing stond de duinrel niet droog! Je komt er ook langs de achterkant van Fossus, een voormalig tuincentrum dat is omgebouwd tot een ‘winkel’ waar ze een enorme collectie fossielen en mineralen verkopen – zeer de moeite waard om eens binnen te lopen.

dav

Via de smalle Oostgrasdijk, een stukje Teugelaan en de Westgrasdijk kwam ik op de Schapenlaan, die ik afreed tot het buurtschap Zanegeest. In de sloten bloeiden mooie witte bloemen (en tussen het gras op de oever een gele klaversoort).

dav

De avond viel…

dav

Over de Baakmeerdijk, de Oosterdijk en de Kogendijk fietste ik naar de Koedijker Vlotbrug en vervolgens / ten slotte onze wijk in… De buurman stond op de brug. We zwaaiden naar elkaar, hij wachtte me op en we hebben nog een hele tijd staan kletsen… :-). Zo naderde de eerste thuisdag stilaan zijn eind…

dav

De foto’s bij dit stukje zijn door een filter gehaald. De originele foto’s waren, door het sombere weer, best donker en weinig zeggend. Door het gebruik van het filter hebben ze een wat ‘vrolijker karakter’ gekregen… 

dav

Dit bericht werd geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s