Avontuur op donderdagavond

Na het avondeten ben ik met mijn vriend R. alias Barney een rondje Verbrande Pan gaan lopen. We parkeerden bij De Franschman (officieel heet het daar parkeerplaats De Schaapskooi geloof ik) en staken de Zeeweg over. Het was de bedoeling om een kort rondje te maken en bij te kletsen over de zomer.

Het regende zachtjes. Ik denk dat we de enige wandelaars waren… Het was stil in het duin. Al gauw passeerden we een paar plekken waar hei groeit en zou moeten bloeien… Wat schrok ik: de heide ziet er niet uit! De hete zomer eist zijn tol!!

Gelukkig kwamen we ook langs plekken waar de heide wel mooi bloeit.

En we liepen een groepje paarden tegen het lijf. Dat gaf weer even het Pyreneeën-gevoel!

Ik weet dat er tussen de Zeeweg naar Bergen-aan-zee en het fietspad bij ’t Woud een dwarspad is waardoor je een rondje Verbrande Pan kort kunt houden. Voor mijn gevoel kwam dat dwarspad veel te vroeg dus negeerde ik het. Het eind van het liedje was wel dat we moesten doorlopen tot aan ’t Woud voor we via het andere pad konden teruglopen.

We hielden het tempo er flink in. De schemering viel in – vroeg, want het was zwaar bewolkt en af en toe miezerde het nog een beetje. We kwamen bij een splitsing. Het was te lang geleden dat ik hier gewandeld had, ik wist het niet meer… We liepen het rechterpad op. Na een tijdje begon ik toch te twijfelen. Helaas bracht de telefoon geen soelaas, meer dan een opmerking dat het kompas niet betrouwbaar was, kregen we eerst niet. Uiteindelijk lukte het me met Google maps te bepalen waar we waren, maar ook dat bracht geen volledige duidelijkheid…

We besloten om gewoon door te lopen. Het was intussen aardig donker geworden… Hoewel je in de Noord-Hollandse duinen natuurlijk niet echt kunt verdwalen, was het toch een beetje spannend waar we zouden uitkomen. Maar het kwam goed, we kwamen precies uit bij de parkeerplaats…

Ik hoop nu maar dat Barney volgende keer nog met me mee mag gaan wandelen, want we hadden beloofd om voor het donker thuis te zijn. Gelukkig heeft hij een lieve vrouw, dus ik denk wel dat het zal mogen… 😁

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Avontuur op donderdagavond

  1. Ja, al die duinpaadjes lijken zo op elkaar!

  2. tsjiess zegt:

    Zeker als het donker wordt!!

  3. Dat was toch een mooie wandeling met een avontuurlijk tintje. 😉
    Gelukkig kwamen jullie weer op de goede plek uit het duin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s