Een weekendje weg… (part 2 – Windesheim)

We hebben trek als we Museum Flehite uit lopen en helaas hebben ze daar geen museumrestauratie, dus gaan we op zoek naar een adresje waar we wél kunnen lunchen. En dat vinden we al gauw: Grand Café De Kromme lijkt ons wel wat. Als we de deur openen, waaien warmte en lawaai ons tegemoet; gelukkig krijgen we een plekje in een hoek bij het raam. We staan wel verbaasd over de doink-doink-doink muziek die hier klinkt. We worden oud. Ach, dat is ook zo dus niets om je druk om te maken! De bediening is vriendelijk & joviaal en de lunch smaakt ons uitstekend. Ikzelf neem een broodje grillworst en een bockbiertje van La Chouffe. Perfecto!

Door de drukke straten van Amersfoort lopen we terug naar de parkeergarage. We willen vanmiddag nog even in de natuur zijn en het is al vrij laat, dus besluiten we een stop in te lassen in de omgeving van Zwolle. We parkeren bij de poorten van landgoed Windesheim. Het is grijs en nevelig. Er staat een dun windje en dat maakt het waterkoud! Toch genieten we van de wandeling over het landgoed naar de IJssel. De uiterwaarden staan onder water en het wateroppervlak is bedekt met een vliesje ijs. Heel af en toe wijken de nevelflarden en zien we de zonneschijf achter dunne wolken verschijnen en wat oranjezacht licht rondstrooien… Tussen de kleiputten door lopen we in de schemering terug naar de auto.

Het is nog een dik uur rijden naar Oudemolen. De duisternis valt en het is donker als we aankomen in Herberg De Fazant. We worden door de jonge eigenaar vriendelijk ontvangen en aan tafel genood. Een heerlijke avond met lekker eten, mooie wijnen en goede gesprekken ligt voor ons…

Dit bericht werd geplaatst in Dagboek, Landschappen, Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een weekendje weg… (part 2 – Windesheim)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s