Gelukkig nieuwjaar!

Het is verdomd lang geleden dat ik een stukje schreef op mijn weblog. En de eerlijkheid gebiedt me ook jullie te bekennen dat ik de afgelopen maanden meermaals heb getwijfeld of ik mijn weblog wel zou aanhouden… Maar vandaag, op deze laatste dag van 2022, neem ik volkomen onverwachts het besluit om Tsjiess gewoon in de lucht te houden, met daaraan het vooralsnog boterzachte voornemen gekoppeld om weer met enige regelmaat (lees: af en toe) lief, leed en ander nieuws met de wereld te delen via deze weg.

Hoe komt het zo, dat ik sinds begin september niets meer heb geschreven op mijn weblog? Geen idee, moet ik zeggen, het ging zoals het ging. Wat zeker een rol heeft gespeeld is de drukte in mijn leven de afgelopen maanden. Ik weet niet of jullie daar ook last van hebben, maar sinds de beperkingen door corona zijn opgeheven, herneemt het sociale leven en staan er met enige regelmaat (soms té) veel afspraken in de agenda. Daarnaast besloot mijn moeder aan het eind van de zomer dat ze in een woonzorgcentrum ging wonen en dat bracht natuurlijk ook de nodige drukte met zich mee, zeker omdat het tehuis dat we voor haar hadden gevonden in het geheel niet bleek te voldoen aan onze verwachtingen. Gelukkig vonden we al heel gauw een ander plekje voor haar, maar dat betekende wel opnieuw verhuizen. En intussen moest ook haar appartement op ’t Sint-Anneke (Antwerpen Linkeroever) leeggemaakt en schoon opgeleverd worden.

Begin december namen vrouwlief en ik een korte break: we gingen een paar dagen naar Duitsland om in de kerstsfeer te komen. Zaterdagochtend 10 december bezochten we een tentoonstelling in het Singer Museum te Laren, waarna we verder reden naar Ootmarsum waar we een kerstmarkt aantroffen en een brouwerij ontdekten. We wilden er het Ton Schulten Museum bezoeken en dat gebeurde natuurlijk ook… Terwijl de duisternis viel, reden we Duitsland in en bereikten we Bad Bentheim waar we voor twee nachten een appartement hadden geboekt. We warmden even op en liepen toen naar het centrum van het stadje dat aan de voet van een machtige burcht ligt. Op de binnenplaats van het kasteel was een kleine kerstmarkt aan de gang terwijl dichte mist om de stoere torens hing. Zeer sfeervol!

’s Anderendaags reden we naar Münster. Onderweg bezochten we landgoed Welbergen (een havezate in het water – een prachtig huis) en het stadje Steinfurt met zijn bijzondere kasteel. In Café am Markt warmden we op voor we de laatste kilometers naar Münster reden. Daar bewonderden we het enorme Schloß en gingen de stad in waar we vier van de vijf kerstmarkten bezochten. In een van de kerken hing een enorme replica van de maan, in een andere was het licht van Bethlehem gearriveerd en stonden de mensen in de rij om er hun eigen kaarsje of lantaarntje mee aan te steken…

Maandag wilden we bekomen van alle ‘kerstgeweld’ en maakten we ’s ochtends een wandeling op landgoed Singraven bij Denekamp. ’s Middags liepen we een rondje in de buurt van Ootmarsum. Daar aten we nog een voortreffelijk hapje in het café van Rien Schulten en namen een krentenwegge met rum & suiker mee naar huis… Die zit deels nog in de vriezer – ideaal voor bij het ontbijt op 1 januari!

En kijk… Het wás de bedoeling om een kort stukje te schrijven en nu is het toch een soort verslag geworden. Opeens kreeg ik er zin in – het bewijs dat mijn keuze om mijn weblog aan te houden, een goede keus is. Rest mij iedereen een gezellige jaarwisseling te wensen – bij voorkeur zonder vuurwerkellende. Namens de voltallige redactie 🤣 en het artistieke team 😂 van Tsjiess wens ik alle vrienden, kennissen, volgers en overige levende wezens een mooi en gezond 2023.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gelukkig nieuwjaar!

  1. Goed voornemen Rik! Ik ben benieuwd wat er nog meer volgt!!

  2. Heleen Stoelinga zegt:

    Blijft toch altijd heerlijk om te lezen…. (En vast ook om te schrijven!)

    Beste wensen voor het nieuwe jaar!
    xxH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s