Bärenkopp

Na een prima ontbijt (spek met eieren, broodjes, een grote pot koffie) rijden we naar het dorp Waldbreitbach waar we de auto parkeren. In het VVV-kantoor worden we door een vriendelijke jongedame geholpen. Ongelooflijk hoeveel ze hier de wandelaar en de fietser te bieden hebben aan gratis materiaal inclusief wandelrouteboekjes! We besluiten om de Wällertour met de naam Bärenkopp te gaan lopen: 11,6 km is een prima lengte en 450 hoogtemeters is goed te doen.

We steken tweemaal de Wied over en klimmen dan naar het enorme Kloster Marienhaus… Helaas is de Stube bij het panoramaterras nog gesloten.

Vanaf het klooster blijft de route maar stijgen, net als de temperatuur want na een toch wat grijze start laat de zon zich steeds vaker zien. Uiteindelijk lopen we hoog boven de vallei over heerlijke veldwegen met mooie uitzichten. Bij het kleine, charmante Luh-Kapellchen eten we onze broodjes op in een Schützhütte.

In eerste instantie blijven we hoog lopen, maar op een geven moment dalen we een klein beetje af en komen we bij een uitkijkpunt: de Bärenkopp. Vanaf hier dalen we af naar een vallei en lopen we voornamelijk door bos. Af en toe zijn de wegkanten begroeid met honderden digitalissen… Maar we zien ook andere fraaie bloemen in de berm…

Ten slotte bereiken we Waldbreitbach weer… We rijden naam Linz am Rhein en struinen door het charmante stadje met zijn mooie vakwerkhuizen, straatjes en pleintjes…

Ten slotte zoeken we een tafeltje uit op het terras van Conditorei Leben en genieten van een heerlijke kop thee en zalig gebak.

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Natuur, Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bärenkopp

  1. Ziet er weer uit als een heerlijk dagje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s