Een vrolijke verrijzenis

Of je er vrolijk van wordt, dat weet ik niet, maar persoonlijk vond ik het een vermakelijk boek… Ik heb het over De vrolijke verrijzenis van Arago, geschreven door Tomas Lieske. Vaag heb ik al eens van deze schrijver gehoord, maar ik heb nog nooit iets van hem gelezen. Het is een prettige kennismaking geworden.

Tomas Lieske, pseudoniem van Antonius Theodorus (Ton) van Drunen, (Den Haag, 8 juni 1943) is een Nederlands schrijver en dichter. Aldus Wikipedia, mijn veelwetende vriend. (Ja, ik doneer jaarlijks!) Lieskes werk bestaat uit een behoorlijk aantal romans en dichtbundels. Hij schrijft ook verhalen en essays. Hij sleepte voor meerdere boeken nominaties en/of prijzen in de wacht. Zijn werk is in verschillende talen vertaald, onder meer in het Turks.

In het boek worden (historische) realiteit en (comateuze) fictie kunstig verweven tot een boeiend verhaal dat je, eenmaal gegrepen – en toegegeven, dat duurde bij mij wel even – niet meer loslaat. Joys is een openhartige puber, een flapuit en voor haar ouders een bron van irritatie. Ze is bepaald goed van de tongriem gesneden! Het gezin is op reis (pa heeft een dubieuze opdracht te vervullen in Kroatië) en tijdens de doortocht van de Dolomieten, moet pa keihard remmen voor een jonge vos die midden op de weg zit. Joys springt uit de auto net voordat die een ravijn instort alwaar hij ontploft. De platgereden jonge vos trekt zich los van het asfalt en de bewusteloze Joys krabbelt ook recht. Vanaf dan lopen droom, realiteit en tijd volkomen door mekaar…

Een aanrader! En… leest lekker vlot weg!

Dit bericht werd geplaatst in Lezen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een vrolijke verrijzenis

  1. Handige tips zegt:

    Goed om te horen dat het een aanrader is! Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s