Donderdag

Klopt, het is vandaag donderdag. Heeft niets met donder te maken noch met bliksem. Gewoon, het is vandaag donderdag. Na de start in de nieuwe job, een héél warm welkom aldaar en de kennismaking met een heleboel nieuwe dingen en een aantal aardige collega’s (de meesten werken voorlopig thuis…), is het heerlijk om een dagje alle indrukken los te laten en weer eens mijn eigen gang te gaan… Morgen voor de derde en laatste keer deze week naar Utrecht, vandaag naar Bergen!

De ochtend is prachtig maar helaas zijn er verplichtingen waardoor we er niet op uit kunnen trekken. Na de middag drijven er buien over en daarna komt de zon er toch nog af en toe door. Het laatste anderhalf uur voor zonsondergang lopen we nog een stukje in de duinen bij de Franschman. Heerlijk. Het is koud maar al het moois dat we zien, vervult ons met wintergloed…

Hieronder enkele foto’s. As simple as that. De zon staat al vrij laag boven de kim dus een groot deel van het landschap ligt in de schaduw. Maar waar ’s zons stralen nog doordringen, is het licht zacht en warm.

Om 16.44 uur gaat de zon onder. Dat is ruim een kwartier later dan pak ‘m beet twee weken geleden. Zeker op een heldere dag als vandaag blijft het dus alweer ‘vrij lang’ licht! Dat geeft de burger moed. Op werkdagen zit ik al om zeven uur in de trein en ben ik pas weer thuis om zeven uur ’s avonds: het woon-werkverkeer verloopt vooralsnog in de duisternis.

Maar de dagen lengen! Over twee, drie weken zien we mogelijk al de eerste sneeuwklokjes verschijnen. Hoewel de winter de komende weken nog flink kan (en mag!) uitpakken, is de lente onherroepelijk in aantocht. De donkerste dagen van het jaar hebben we achter ons gelaten.

Dit bericht werd geplaatst in Duinen, Persoonlijk, Wandelen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Donderdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s