Berijpte duinen

Eerder deze week hadden we een paar koude nachten en werden we wakker in een betoverend mooie, witte wereld… Woensdagochtend maakten we een korte wandeling door de duinen bij Egmond Binnen. Daar ligt toch een van onze favoriete stukjes Noord-Hollands Duinreservaat. Reservaat: wat een lelijk woord, valt me opeens op. Maar ja, zo heet het duingebied tussen Wijk aan Zee en Bergen aan Zee officieel.

We parkeren bij de Westert. Er staan niet veel auto’s, dat hadden we niet verwacht! Ook in de duinen is het stil, we komen maar af en toe mensen tegen… Het is haast windstil en dat maakt de kou zeer goed te verdragen. Ik ben al tijden verkouden, maar een mens kan niet altijd binnen zitten. Een wandeling in de prikkelende winterlucht doet deugd!

Hieronder een indruk-in-beelden van onze wandeling…

Lopen in zo’n wit, verstild landschap is heerlijk. Je kunt ook inzoomen… en dan zie je weer heel andere dingen. Hier word ik zo blij van!

Dit bericht werd geplaatst in Duinen, Natuur, Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s