Spiegelingen

Vandaag hadden we weer een prachtige herfstdag, en ik mag daaraan toevoegen: eentje met een winters randje… Immers, toen we tegen tien uur van huis vertrokken, moesten de ruiten van de auto van een dun laagje ijs ontdaan worden. Sjaal en handschoenen waren geen overbodige luxe. Maar in het zonnetje uit de wind was het zalig warm.

We bezochten twee buitenplaatsen die in Zuid-Kennemerland liggen: Beeckestijn (Velsen-Zuid, Natuurmonumenten) en Elswout (Overveen, Staatsbosbeheer). Op Beeckestijn vind je, naast een groot, natuurlijk aandoend Engels landschapspark, een geometrisch aangelegd park. Beide blinken uit in pracht en (herfst)praal… Op Elswout vind je nog de kenmerken van een Hollandsche baroktuin, maar het is toch vooral een landschapspark… In deze weblog laat ik enkele foto’s zien met waterspiegelingen… Een héél kleine greep uit de meer dan 250 foto’s die ik vandaag schoot! Deze ‘kleine collectie’ geeft al een aardige impressie van wat je te zien krijgt op deze Noord-Hollandse buitenplaatsen…

Beeckestijn

Elswout

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Spiegelingen

  1. Op beide landgoederen ben ik in verschillende seizoenen geweest. Altijd mooi daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s