Een zonnige woensdagmiddag

In tegenstelling tot de dinsdag, is de woensdag een zonovergoten dag. En ja, dit is óók november… gelukkig maar. Zo’n dag als vandaag bevestigt mijn stelling maar weer eens: we genieten zo van een zonnige dag omdat we de vorige dag de zon niet hebben gezien. Het kostbare voordeel van leven in een gematigde klimaatzone, dicht bij zee…

We laten de auto achter op de parkeerplaats en steken de weg over. Vandaag gaan we een rondje Verbrande Pan doen. Het is eigenlijk heel simpel: volg het hoofdpad, negeer alle zijpaden. Totdat je het fietspad van Gasterij ’t Woud naar Bergen aan Zee bereikt. Hier ga je rechtsaf en een paar honderd meter verderop ga je weer rechtsaf. Volg weer het hoofdpad, negeer alle zijpaden totdat je bij een beeldje komt. Buig hier mee naar rechts en ten slotte kom je weer bij de grote weg. Die steek je over en aan de andere kant ervan staat je auto. Of je fiets.

Het is al bijna half drie als we aan onze wandeling beginnen. Er drijven een paar flinken wolkenpartijen over, maar gelukkig klaart de lucht daarna helemaal op en overheerst het blauw… Het oostelijk pad langs de Verbrande Pan kennen we van lang geleden en het valt ons niet tegen: het slingert vrolijk door bos, heide en open duin en is heel afwisselend!

Onderweg zien we toch weer paddenstoelen. Vrouwlief is niet in te houden, ze legt ze allemaal vast op de gevoelige plaat. Ik ben wat zuiniger vanmiddag, maar ook ik kan het niet helemaal laten… Grote en kleine, in allerlei vormen en kleuren. De natuur is wonderbaarlijk mooi. 💚💚💚

Om stipt 16.48 uur lopen we het parkeerterrein weer op. Dat is het moment dat de zon ondergaat. En dan moet je uit het duin zijn. Goed getimed vandaag!

Dit bericht werd geplaatst in Duinen, Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s