Winderig weertje

Een ommerdepommetje!! Rondom de Kleimeer… Vandaag eens geen fietstochtje maar een wandeling; andere spieren gebruiken dus. Veel wind betekent geen muggen – een aanname die correct blijkt te zijn want mijn welgevormde blote benen bereiken ongedeerd de eindstreep…

Uiteraard duikt de zon net achter een paar flinke wolken als we de Kleimeer naderen…

… maar weldra breekt het wolkendek weer open. Net als tijdens de fietstochten de afgelopen dagen, is het een komen en gaan van helder zonlicht… De wolken glijden met een behoorlijke vaart langs het uitspansel! De foto’s zien er dan ook allervriendelijkst uit.

Voorbij het huis van Barsingerhorn ga je een stuk beschutter lopen. De afgelopen jaren is hier struikgewas omhoog geschoten en men kiest er blijkbaar voor om dat te laten staan. Jammer van het uitzicht, maar fijn voor alle vogels die zich daarin thuis voelen – en voor de beschutting die het biedt op winderige dagen als vandaag.

Aan het einde van het pad komen we uit op de Nauertogt. Het nieuwe asfalt voor de auto’s ligt er al, het fietspad moet nog helemaal aangelegd worden… Hoewel er aan beide uiteinden van de weg verbodsborden staan, maken de Koedijkers alweer gebruik van hun ontsluitingsweg… Wij nemen het pad tussen de bomensingel en de sloot; lekker onverhard lopen heeft onze voorkeur. Bij het fietspad tussen de oude en de nieuwe Kleimeer besluiten we deze keer het fietspad te blijven volgen. Meestal nemen we de slingerende grasdijk langs de ringsloot om terug naar de auto te lopen… Er loopt een kudde schapen in de Kleimeer en er ligt een kleine groep koeien te herkauwen in het gras… Ik zou er zo tussen willen gaan liggen!

De nieuwe Kleimeer kleurt geel en rood: uitgebloeide grassen en verdroogde zuring. Dat contrasteert prachtig met de kleuren van de bomen, het riet, het water en de lucht!

De oude Kleimeer ligt er eveneens prachtig bij maar kleurt toch vooral groen door een overvloed aan wuivend riet…

Natuurlijk kijken we ook naar wat er groeit en bloeit in deze tijd van het jaar… Anderhalf uur uitwaaien op een winderige zomerdag… Zalig!

Dit bericht werd geplaatst in Kleimeer. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s