Ceedees

Wij hebben in februari een andere auto gekocht. Een kleinere. Van meer recente makelij. Een prima karretje. Wel wat minder bagageruimte en een motor met minder pk maar evengoed een pittig temperament. Kortom, wij zijn er tevreden over en blij mee. Echter… één ding mis ik: een ingebouwde CD-speler.

Ik ben waarschijnlijk vrij ouderwets en ach, dat mag wel een beetje, vind ik. Niks mis mee, vind ik. Moet kunnen, vind ik. Ik ben nl. dol op ceedees. Ik breid nog met enige regelmaat mijn collectie uit. CD’s draaien geeft toch een ander gevoel dan de pc aanzetten en wat mp3’tjes op een rij zetten in Media Player, of de telefoon met de Bluetooth speaker verbinden en wat muziek via Spotify beluisteren… Over de vergelijking met vinyl zal ik het maar niet hebben. Ja, we hebben nog een pick-up en ja, ik heb in de schuur nog een kast vol schitterende elpees staan… Je leest het goed: in de schuur. Er wordt dus (bijna) nooit meer een plaat gedraaid.

De voorbereidingen voor de vakantie zijn in volle gang. Normaal is inpakken iets dat ik tussen alle einde schooljaar hectiek door doe – en meestal uitdraait op nachtwerk en dus weinig uurtjes slaap voor we vertrekken. Dat is dit jaar anders – God zij gesprezen. Werkeloos zijn heeft absoluut zijn charmante kanten. Nu héb ik eindelijk eens tijd om een stapeltje CD’s uit te zoeken, en nu hoeft het niet meer! Want in onze nieuwe auto hebben we geen CD-speler. Ik neem dus muziek in mp3-vorm mee – op een USB-stick – en op mijn telefoon staat Spotify (ja, ook de Bluetooth speaker gaat mee). Héél veel muziek dus, maar ik ga het doosje achterin, tussen de voorstoelen en de achterbank, wel missen.

Wat de afgelopen jaren ook wel gebeurde, zeker als we naar Schotland gingen, was dat we onderweg een muziekwinkel ingingen en met een paar mooie CD’s weer naar buiten kwamen. Of CD’s kochten van artiesten op een festival. Vervolgens werden die CD’s grijs gedraaid tijdens ritten en ritjes ter plaatse, en op de terugreis… CD’s kunnen we onderweg nog altijd kopen natuurlijk, maar de muziek die erop staat zal pas klinken als we weer thuis zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Mijmeringen, Muziek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ceedees

  1. Wij hebben in onze nieuwe auto juist weer wèl een cd speler. De meegenomen cd tjes zaten echter ergens diep verpakt, toen we op vakantie gingen. Wij moeten er duidelijk nog weer inkomen, dat een cd tje luisteren weer kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s