Donderdagommerdepommetje

Het is weer donderdag en dat betekent: met de buurman op de fiets naar de Zuurvenspolder en daar een om(merdepom)metje lopen. Als ik uit mijn slaapkamerraam kijk, schijnt de zon, maar aan de einder liggen dikke wolken. De vraag is: schuiven die zuidwaarts op ons af – of is dit wolkenpakket eerder in de ochtend al voorbijgezeild en drijven ze de Noordzee op?

We stallen de fietsen tegen het dranghek en maken ze eraan vast met een fors kabelslot. In mijn rugzakje draag ik een lege melkfles mee. Het wordt al gauw duidelijk dat de zon zo meteen gaat verdwijnen want de vanuit het slaapkamerraam opgemerkte wolken zijn intussen naderbij gekomen en schuiven langzaam edoch onverbiddelijk voor de zon… Echter, af en toe valt er een gaatje en licht het landschap nog even op… Hieronder een fotoreportage van onze ochtendwandeling. Niet verkeerd om de dag zó te beginnen! O ja, volgens mijn ViewRanger app is het een ommerdepommetje van 2,85 km.

Uiteindelijk bereiken we de Baakmeerdijk. We lopen het erf op van de Bergense melksalon. Ik vul de meegenomen melkfles en buurman koopt een pompoen- en een gele courgetteplant. Genietend van de klaprozen in de wegberm sjouwen we alles naar de fietsen en rijden op huis aan. De zon is inmiddels definitief verdwenen achter grijze wolken, de werkdag kan beginnen!

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s