Op reis!

Het is zaterdagochtend en dit is de ochtend waarnaar ik al tijden uitkijk: we gaan er een weekje van tussen! Om kwart voor negen rijden we ons straatje uit en drie uurtjes later rijden we Maastricht in… We gaan straks de grens over bij Kanne, gelegen in het mooie dal van de Jeker. Zodra we Maastricht uitrijden, krijgen we meteen een heus vakantiegevoel te pakken: het ziet er zó anders uit… Een snelstromend riviertje, een prachtige watermolen, hellingen waarop wijnranken groeien en een mooi landhuis!

Even later passeren we een schitterend kasteel: Chateau Neercanne, gelegen op een heuvel boven het Jekerdal en nog net op Nederlands grondgebied. 200 meter verderop zijn we de grens over: La Belgique!

We rijden een stukje richting Tongeren, gooien de auto vol met goedkope benzine en nemen de E313 naar Luik waar we dochterlief van de trein halen. Maar voor we Liège Guillemins bereiken, zien we de halve stad: de snelweg die de stad invoert is afgesloten en er zijn allerlei omleidingen. Onze navigatie slaat op hol maar… na heel wat omzwervingen bereiken we het station! Ook de stad uitrijden is nog een dingetje, we moeten de bordjes ‘S1’ volgen maar al na drie kruispunten zijn we ze kwijt. Uiteindelijk rijden we toch op de E25/A26 de Ardennen in. Bij Werbomont verlaten we de snelweg en dalen we via het mooie Liennedal af naar Trois-Ponts. Nog een paar kilometers… en dan zijn we er: Ennal! Het voelt als thuiskomen, we zijn hier immers al meer dan 25 jaar te gast bij Mme. Thill, in haar vakantiehuisje Les Bouleaux.

We laden de auto uit, rijden naar Vielsalm voor boodschappen, eten wat. Dan is het tijd voor een eerste wandeling… Tussen twee buien in maken we een heerlijk ommetje!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie, Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Op reis!

  1. Prachtig Rik, geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s