Het systeemplafond

Nederland onder het systeemplafond, geschreven door Marcel van Roosmalen en van foto’s voorzien door Jan Dirk van der Burg. Wat zal ik nou eens zeggen over dit boek.

Vooreerst: de titel en het beeld dat hij oproept, vind ik geweldig. De uitwerking van dit briljante idee is even goed verrassend als voorspelbaar.

Verrassend, ja zelfs verbijsterend: niet te geloven waar mensen zich onder systeemplafonds mee bezig houden en waar het dan over gaat… Voorspelbaar en goedkoop: je had het kunnen weten, wat je leest is ook wat je verwacht. Ergens.

Ik heb het boek niet uitgelezen omdat ik het heb geleend van de bibliotheek. Maar als ik mijn eigen exemplaar zou gehad hebben, dan zou dit boek wel rondslingeren in huis en dan zou ik het af en toe vastpakken om weer eens meesmuilend een verhaaltje of twee, drie te lezen… En jazeker, Van Roosmalen heeft een scherpe pen, dus het is soms echt wel genieten! De foto’s vind ik trouwens niet allemaal even geweldig, maar ook daar geldt: hoe is het mogelijk dat mensen zich soms zó laten portretteren!?

Niet echt mijn boek, ik mis uiteindelijk de diepgang. ⭐⭐

Dit bericht werd geplaatst in Lezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s