Besneeuwde duinen

Het is vrijdag en ik heb mijn werkuren voor deze week ruimschoots gemaakt. Lekker gewerkt overigens… maar nu dus tijd voor ontspanning m.a.w. een wandeling. Het wordt de tweede rit met onze ‘nieuwe’ bolide – de afgelopen week stond ie gewoon stil, voor de deur… Het was te lekker weer om auto te rijden, en die ene keer dat ik wat verder weg moest zijn voor mijn werk (naar Haarlem), ging ik lekker met de trein.

In feite hebben we het plan om de zonsopgang mee te maken in de Kleimeer, maar op weg daarheen veranderen we van gedachten en rijden naar Bergen. We laten de auto achter op het parkeerterrein aan het begin van de Zeeweg (N510). Het is vroeg, net half negen geweest, het is behoorlijk koud en het is nog lekker rustig. Toch crossen die vermaledijde mountainbikers alweer rond… Het ergste is niet dat ze er fietsen; het irritante is dat ze hárd fietsen. Het moet gezegd dat velen netjes goeiedag zeggen. Toch zou PWN echt wat aan dat (hard)fietsen op met name de smallere paden moeten doen: in elk geval meer paden voor deze (hard)fietsers afsluiten. En er moet gehandhaafd worden: na elven werden we nog meerdere keren van onze sokken gereden, een keer zelfs bijna letterlijk, we schrokken ons een hoedje!

Los van bovengenoemde irritatie, is het puur genieten op deze stralende winterdag. Hieronder een kleine (!) greep uit de foto’s die ik maakte…

Gouden licht…
Berijpte struikheide
Al die kleurtjes…
Het pad naast een van de Berger meertjes
Stilleven
Wat een kleurtjes…
Zie je het fladderende goudhaantje?
Stralend blauwe lucht
Afdaling naar het Taborkoepeltje
Taborkoepeltje
Wat zijn bomen toch fotogeniek!
Sneeuwkristallen
Een biddend valkje
Eindeloos wandelen…
Wat kronkelen de takken van die kleine eiken…
Dit bericht werd geplaatst in Duinen, Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Besneeuwde duinen

  1. Mooi met zoveel sneeuw in de duinen. Die bunker heb ik nog nooit gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s