Brabantse Wal

Fiets, trein, bus. Alkmaar, Bergen op Zoom, Hoogerheide. Bij de bushalte Raadhuisstraat staat mijn jongste broer W. op me te wachten. Hij is hier vanuit Antwerpen met de bus naartoe gereisd. Tijd voor een oudste&jongste-broer-dag met bijbehorende babbel.

Tussen twee schuttingen door lopen we het dorp uit en na een paar honderd meter staan we bij een korte, vrij steile helling: hier gaat zandgrond in kleigrond over, we kijken vanaf de Brabantse Wal uit over de Noordpolder van Ossendrecht. Als je er over nadenkt is het een vreemd stukje land, ingeklemd tussen de Wal en twee snelwegen, en aan de zuidelijke horizon de fabrieken en windmolens van de Antwerpse haven, die de hele dag op de achtergrond te horen is… Écht stil zal het hier maar zelden zijn, denk ik.

De Noordpolder van Ossendrecht is ondanks alle horizonvervuiling en zoemgeluiden toch een mooie polder om eens door te lopen. Veel weilanden liggen er drassig bij. De wegen zijn slijkerig. De wind dun…

Uiteindelijk voert een kaarsrechte polderweg ons weer naar de Brabantse Wal. De rest van de wandeling gaat over zandpaden, door het bos. Lekker beschut tegen de wind maar minder boeiend. Het valt me op dat er veel paddenstoelen groeien, mooie gave exemplaren… Best laat in het seizoen!

Om 15.26 uur neem ik bus 105 bij bushalte Putsmolentje. Nu zit ik in de warme (!) trein. Buiten is het grijs, de avond valt. Ik heb nog een lange reis voor de boeg…

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s