Aan het einde van een dag in november

Woensdag 25 november. Over precies een maand is het Tweede Kerstdag. Hoewel deze constatering volstrekt correct is, voelt het toch alsof we nog mijlenver van het kerstfeest zijn verwijderd. Een kerstfeest dat naar alle waarschijnlijkheid anders zal verlopen dan anders, met dank aan het COVID-19-virus dat Nederland – en talloze andere landen – nog steeds in zijn greep houdt.

Woensdag 25 november. Een dag waarop de zon priemt door hoge sluierbewolking en de temperatuur in Noord-Holland niet boven de 10 graden uitkomt. Een dag die begint met ochtendrood – maar er valt geen water in de sloot. Wel komt er aan het einde van de middag van op zee bewolking aanzetten en vergrijst het licht in slow motion, tot de zon achter de wolken zakt en pasteltinten de lucht kleuren.

Langs de Kleimeer hebben zich op meerdere plaatsen fotografen geïnstalleerd, de camera’s met forse lenzen naar het uitspansel boven het riet gericht. Rond half vijf stromen uit alle windrichtingen zwermen spreeuwen samen die in het riet komen overnachten. Soms voeren ze hun formidabele balletten op, maar vanmiddag valt het wat tegen… En terwijl de laatste kleurzwemen uit de lucht verdwijnen, dalen duisternis en rust hand in hand neer over het land…

Dit bericht werd geplaatst in Kleimeer. Bookmark de permalink .

Een reactie op Aan het einde van een dag in november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s