Vakantieweek 1

De zomervakantie in dat deel van Nederland waar ons stulpje staat, is een week jong… Tijd voor een terugblik. Het oorspronkelijke plan was om vrijdagavond na de laatste werkdag meteen de boot naar Engeland te nemen en zaterdag naar Moffat te rijden, een stadje tussen Carlisle en Glasgow, al wel in Schotland gelegen – en dan zondag door te gaan naar Skye, Isle of the Mist. Dat vakantieplan zit nu in de koelkast. We vertrokken niet, bleven thuis en ik gebruikte deze week om nog wat achterstallig werk weg te werken. Volgende week trouwens idem, maar daarna gaan we er wel voor twee weken op uit.

Gistermiddag deed ik voor het eerst deze week iets leuks: met collega en vriend Emile bezette ik een tafeltje in de Kleine Deugniet en samen degusteerden we een paar heerlijke en bijzondere bieren onder het genot van een goed gesprek. We sloten de avond af met een lekkere pizza.

Op bezoek bij oma, van Van de Streek
Een Pas de Saison van 100Watt, op oude Calvadosvaten gelagerd

Vanmorgen ging ik weer te werken maar om een uur liepen vrouwlief en ik de Grote Kerk in om een zgn. Kaasmarktconcert bij te wonen; beide orgels, het kleine en het grote, werden prachtig bespeeld!

Vervolgens bezochten we het Stedelijk Museum, waar je bij binnenkomst er op kunstzinnige en humoristische wijze wordt aan herinnerd dat je je handen moet ontsmetten.

We liepen het hele museum door, maar genoten toch het meest van de opstelling met werken van schilders van de Bergense school…

Arnout Colnot, duinen bij Groet
Gerrit van Blaaderen, Bretonse vissers
Gerrit van Blaaderen, Bretonse vissers
Dirk Filarski, berglandschap
Gerrit van Blaaderen, Zwarte schuur
Piet Wiegman, de Waal bij Tiel (detail)

Ook bekeken we de schilderijen uit de collectie van Dhr. Paul Rijkens, oprichter van Unilever, met o.a. werken van de Belgische kunstenaars Paul Vaes, Constant Permeke en Gustave de Smet, en veel werk van Jan Sluijters. Het werkje hieronder is van Toon Kelder, dat vond ik erg mooi… ontroerend in zijn eenvoud.

Tot zover het relaas van mijn eerste vakantieweek…

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s