Hartenkreet

Elke keer als ik het hoor, ga ik flippen, vloeken, huilen, me onder de bank (of het bed) verstoppen, mijn tanden poetsen, een afspraak met de kapper maken of mezelf iets anders vreselijks aandoen… Ik besef dat ik nu overdrijf… Of, anders gezegd: ik realiseer me dat ik chargeer. Echter… ik meen het. Ik erger me blauw en groen en paars (behoorlijk bont dus) aan mensen die het werkwoord beseffen wederkerend gebruiken. Dat is FOUT!!! Maar wat hoor en lees je het vaak…

Overigens – er volgt nu een bekentenis – gebruik ik zelf irriteren wel eens als een wederkerend werkwoord. En dat irriteert me mateloos! Oh! wat erger ik me aan het feit dat ik zelf ook fouten maak tegen de Nederlandse taal! Overigens is de zin “En dat irriteert me mateloos” geheel correct. Ik hoop dat u zich daar niet aan irriteert. FOUT!!!

2020-03-22 09 Wederkend of niet

Dit bericht werd geplaatst in Taal en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s