Van Taroudant naar Tafraout

Dinsdag 18 februari 2020

Na het ontbijt rekenen we af en lopen we beladen met bagage naar de auto die bij de Marché aux Poissons staat. Ik reken de 40 dirham (4 euro) af en we rijden naar… een garage. Tijdens de rit gisteren zat ik achterin (dochterlief reed) en vond ik de auto erg schudderig. De vriendelijke mechanicien helpt ons meteen en stelt vast dat de velg niet goed is uitgelijnd. Oplossing: geplakte band en reserveband van velg wisselen. Et voilà, we kunnen weer verder na het betalen van onze schuld zijnde 20 dirham (2 euro).

We rijden een stukje terug richting Agadir en nemen dan een lange, kaarsrechte weg in zuidwestelijke richting. Aanvankelijk is het landschap lelijk: overal plastic kassen en bebouwing, maar na een tijdje verandert dat en rijden we tussen de arganbomen.

Marokko 2020-02 18

Ook hier is het kurkdroog. We zien een kudde geiten lopen, de herder wenkt ons: “Kom maar een foto maken!” Omdat er op de grond niets te eten valt, klimmen de geiten in de arganbomen en vreten die kaal. Voorwaar een wat apart gezicht!

Marokko 2020-02 19

We komen ook een kleine kudde dromedarissen tegen. Deze herder is minder prettig en eist geld voor het maken van foto’s. Dromedarissen zijn al lang geen werkdieren meer, ze worden gehouden voor het vlees dat we later meermaals op de kaart zien staan als we ergens uit eten gaan. Ik heb me er niet aan gewaagd, hoewel de verleiding groot was. Maar een Duitser die het wél aandurfde vond het helemaal niet lekker, iets tussen koe en geit in, vet én best sterk van smaak…

Marokko 2020-02 20

Op een gegeven moment komen we bij het dorpje Imi Mqourn waar we de R105 opdraaien die we tot Tafraout in zuidoostelijke richting zullen volgen; nog ongeveer 110 km… Het gebied waar we doorheen rijden wordt steeds ruiger en leger, zeker voorbij het stadje Ait Baha waar de R105 met flinke haarspeldbochten en een behoorlijk stijgingspercentage omhoog gaat, de bergen van de Anti Atlas in! We schieten niet op, om de haverklap stoppen we om foto’s te maken. We zien verkruimelende berberdorpjes, verlaten terrassen waarop vroeger talloze akkertjes werden bewerkt, droge rivierbeddingen… Het is loeiheet, onze Fiat Doblo heeft geen airco en we moeten het dus redden met openstaande raampjes. En ach, dat gaat ook.

Marokko 2020-02 21

Marokko 2020-02 22

Marokko 2020-02 23

Voorbij Tizourgane verandert het landschap, er is nog amper groen te bespeuren! We passeren een kleine, oude moskee in the middle of nowhere.

Marokko 2020-02 24

Op een gegeven moment dalen we weer af in een dal en zie! opeens staan er bloeiende amandelbomen te schitteren op keurig aangeharkte akkers! Een welkome afwisseling…

Marokko 2020-02 26

Marokko 2020-02 25

We rijden een pas over en de R105 maakt een grote slinger waardoor we opeens aan de andere kant van de bergen komen: indrukwekkende roze granieten rotspieken steken fel af tegen de blauwe lucht! Impressionant!

Marokko 2020-02 27

Ons hotel L’Arganier d’Ammelne staat vier kilometer vóór Tafraoute. Het is een mooi hotel met eenvoudige maar prima kamers die rond een binnenplaats (met zwembad) liggen. Naast het hotel is een camping, daar staan zeker 20 campers geparkeerd, allemaal Nederlanders! Wij installeren ons op het dakterras, waar we genieten van de muntthee die ons wordt aangeboden en van het prachtige uitzicht op de bergen!

Marokko 2020-02 28

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s