Twee vlotbruggen

2020-01-29 Twee vlotbruggen 01

Het is woensdag en het is guur weer. Het is koud en er staat een strakke westenwind. Toch heb ik sterk de behoefte om een frisse neus te halen. Ik neem de camera mee en hoop op af en toe een breuk in het wolkendek, zoals zich al eerder op de middag  heeft voorgedaan. Ik betreed het Wandelnetwerk Noord-Holland aan de rand van onze wijk. En meteen ben je wég!

Ik loop naar het Noordhollandsch Kanaal en steek het over via de oude Koedijker Vlotbrug. Ik loop de Kogendijk op, richting Bergen. Na 350  meter sla ik rechtsaf, de oude Oosterdijk op. Het lage dijkje slingert tussen de weilanden door, waar her en der grote waterplassen aangeven dat het de laatste tijd flink heeft geregend. Ik had gehoopt op een droge wandeling maar dat blijkt ijdele hoop (geloof nooit de buienradar, leer ik voor de zoveelste keer…). De zon komt er tien seconden door en vijf minuten later heb ik een pittige regen- en hagelbui te pakken. Het lijkt wel maart!

2020-01-29 Twee vlotbruggen 02

2020-01-29 Twee vlotbruggen 03

Waar de Oosterdijk overgaat in de Baakmeerdijk, sla ik rechtsaf, het ‘nieuwe’ fietspad op, of beter gezegd: het dijkje langs het fietspad. Heerlijk om even gras en modder onder de voetzolen te voelen… Hier staat een mooie stolpboerderij.

2020-01-29 Twee vlotbruggen 04

Via de Rekervlotbrug steek ik het kanaal weer over en langs het kanaal loop ik terug naar huis. Net voor ik thuis ben, heb ik opnieuw een bui te pakken. Ach…

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s