Drenthe

Assen is de hoofdplaats van de provincie Drenthe. Vanaf Alkmaar voert de kortste en snelste route erheen over de Afsluitdijk. Bij Drachten verlaat je de snelweg en rijd je verder over kleinere wegen (tenzij je omrijdt via Groningen).

Vandaag is Assen onze bestemming omdat we er zijn afgesproken met mijn jongste broer en zijn levensgezellin. Samen bezoeken we de tentoonstelling Barbizon van het Noorden: Drenthe ontdekt door de landschapsschilders (1850-1950).

De tentoonstelling is druk bezocht. Het is een aardige tentoonstelling. Hoewel ik er meer van had verwacht ben ik toch blij dat we ze hebben bezocht.

We lunchen in het gezellige grand café in het museum. De anderen kiezen een broodje, ik ga voor een Drentse bonenschotel.

Na de lunch rijden we naar Anderen. We zetten onze spullen in onze kamer in de Herberg en gaan dan nog een rondje lopen in het stroomgebied van de Drentse Aa. Mooi… maar wel behoorlijk drassig, en frisjes!! En dan krijgen we ook nog een pittig buitje, met hagel. Ach, des te weldadiger voelt de warmte in het hotel…

Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s