Heilooërbos

Veel wandelen, is het advies… dat doen we dan maar! Vanmorgen reed ik naar Heiloo om daar eens een rondje Heilooërbos te lopen. Dit mooie landgoedbos wordt beheerd door Natuurmonumenten. Ik parkeer aan de noordoostkant, vlakbij Huize Nijenburg.

dav

dav

dav

Het is maar een paar honderd meter lopen en dan sta ik aan de Kennemerstraatweg. Het grootste deel van het bos ligt aan de overkant van deze vrij drukke weg. Ik steek over en loop het bos in. Ik volg de gele route: 5 km staat er op het bord. De route slingert over brede dreven en langs smalle bospaadjes door het gebied… Al gauw kom ik een paar mensen tegen met groepjes honden die allemaal loslopen. Gelukkig nemen de dieren amper notitie van me. Even verderop heb ik het bos voor mij alleen, op een eenzame wandelaar en een paar joggers na… Hoe verder je van de straatweg loopt, hoe zwakker het geraas van de autobanden op het natte asfalt wordt, maar echt stil is het nooit. Aan de westkant loopt de drukke treinlijn naar Den Helder door het bos, en boven de wolken hoor ik het ene na het andere vliegtuig de landing naar Schiphol inzetten. Af en toe vang ik een glimp op van een toestel als het de onderkant van het wolkendek schampt…

dav

dav

dav

dav

Vanaf de westrand van het Heilooërbos kijk je uit over de Egmondermeer, richting de duinen. Het is een opvallend open landschap doorsneden met sloten en rietkragen. Hier en daar staat een eenzame boerderij…

dav

dav

Langs de Zandersloot loop ik over het fietspad terug naar de Kattenberg, waar ik de straatweg weer oversteek om naar de auto te lopen. Iets meer dan een uur gelopen, en ondanks het verkeerslawaai heb ik toch kunnen genieten want dit is echt een pareltje van een landgoedbos…

dav

dav

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s