Weer en wind

In Singer Laren draait sinds kort de tentoonstelling Weer en wind, Avercamp tot Willink. Toevallig (echt waar) reden wij over de A1 en bedachten: “Hey, op de terugweg kunnen we best even naar het museum in Laren!” En zo geschiedde.

Het is een mooie tentoonstelling met divers werk dat enkele eeuwen overspant. Avercamp leefde van 1585 tot 1634, Carel Willink van 1900 tot 1983. Er hing trouwens nog recenter werk van kunstenaars die nu leven maar (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek.

Hieronder een korte impressie van de tentoonstelling, die als thema het weer heeft. Hoe Hollands wil je ’t hebben? Hoewel… het weer is best een universeel thema!

Oordeel zelf: dit thema nodigt uit tot een kaleidoscoop aan stijlen… Leuk is bovendien dat op de muren bij de schilderijen allerlei dichtregels en korte gedichten staan m.b.t. het weer. De catalogus is mooi verzorgd en bevat ook gedichten, én is betaalbaar, wat mij deed besluiten mijn boekenkast aan te vullen met een exemplaar…

In de achterste zalen valt nog een tweede tentoonstelling te genieten, met allerlei portretten, vnl. van vrouwen. Ook leuk.

En er is de nieuw aangelegde museumtuin… Prachtig!

Kortom, redenen genoeg om af te reizen naar het Singer museum te Laren.

Dit bericht werd geplaatst in Kunst. Bookmark de permalink .

2 reacties op Weer en wind

  1. Eens kijken of we bij deze tentoonstelling in het Singer kunnen geraken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s