Coburg

Voor de Belgen onder mijn lezers: in de titel noem ik hét Coburg van het Huis van Saksen-Coburg, van ons koningshuis dus!

Deze zaterdag zijn we vanuit Garbenteich nog een kleine 300 km verder gereden en we bevinden ons nu in de Freistaat Bayern, meer specifiek in de omgeving van de mooie stad Coburg. We overnachten in een heus kasteelhotel, Hohenstein bij het dorpje Ahorn. Een traktatie van dochterlief voor de jaardagen van zoonlief, vrouwlief en mijzelve!!

Onze suite

Coburg is een typisch Duitse stad, met een onaantrekkelijke entree langs lelijke bedrijven, vervolgens een sfeerloze schil van woonwijken en ten slotte een mooi historisch stadshart.

In het centrum van de stad staat een prachtig paleis dat overigens erg Engels aandoet. De Grote Markt en aanpalende straten staan vol vakwerkhuizen. Boven de stad torent de Festung Coburg, een machtig kasteel! Hieronder enkele beelden van de stad…

Omstreeks 16.30 uur halen we dochterlief van de trein en rijden nog naar de Festung: een indrukwekkend bouwwerk!

Zo zijn we aan de vooravond van twee jaardagen, die van dochterlief en van mijzelve, als gezin herenigd, hoe mooi en bijzonder is dat…

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Coburg

  1. Emile Goossens zegt:

    Wat een rijkdom! Koesteren en enorm genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s