Reisdag naar het zuiden

Buiten valt de regen met bakken naar beneden. Wij genieten van ons laatste ontbijt in The Mortal Man Inn. De auto is ingeladen, we zijn klaar voor vertrek.

De kortste route gaat over de M6 naar het zuiden. Maar dan rijd je de hele dag op de motorway en daar heb ik geen zin in. Bovendien kom je dan langs twee grootstedelijke gebieden, nl. Manchester en Birmingham. Ik heb de kaart erbij gepakt en we besluiten om via een vrij noordelijke route van west naar oost door te steken, door de Yorkshire Dales.

Vanaf Kendal volgen we de A65, tot Gargrave. Dan gaat het over smalle B-wegen via Grassington en Pateley Bridge naar Fountains Abbey. Onderweg stoppen we om in een farm shop wat kaas te kopen. And some locally brewed beer.

In de Yorkshire Dales zijn we vaak op vakantie geweest, en we beseffen dat het best een hele tijd geleden is! Hier zo rijden doet me verlangen naar weer een vakantie in dit schitterende national park!

Foutains Abbey is van de National Trust. We lunchen in de cafetaria en nemen een kijkje bij de prachtige hall en bij de abdijruïne.

Dan is het tijd om verder te reizen. Door een ongeval op de M11 (tante Hut, onze Koreaanse tomtom, kondigt aan dat “er verkeersproblemen op onze route zijn”, waarvoor dank!) rijden we vanaf Cambridge binnendoor en genieten we van de glooiende schoonheid van het platteland van Suffolk. Felle opklaringen, pittige onweersbuien.

Om 21 uur zijn we in Harwich. We worden eruit gepikt voor een security check. Vrouwlief en ik worden gefouilleerd! Ze beginnen ook met het onderzoeken van de auto, maar die zit zo propvol dat ze het al gauw opgeven. Of ik wel mijn zakmes in de auto wil laten? Tjonge jonge!

Om 23 uur varen we af. Alkmaar, we komen eraan.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s