A different day

We hebben ducktape nodig! Gisteren zijn we even van de weg afgegleden en na inspectie van de auto blijkt dat er een flink gat zit in de (plastic) bodemplaat… De weersverwachting is niet je-dat dus besluiten we naar Tarbert te rijden en op zoek te gaan naar… juist, ducktape.

De Tarbert Stores lijkt ons de winkel waar we het meest succesvol kunnen zijn maar helaas, de uitbater schijnt er enkele maanden geleden met achterlating van schulden vandoor te zijn gegaan en de winkel is dicht. Dan maar naar Akram, ‘de winkel van de Pakistaan’. En ja hoor, hier kun je alles kopen, van onderbroeken tot een vaasje of ibuprofen – en ook ducktape!

Daarna struinen we nog wat rond in andere winkeltjes en vinden dat we iets lekkers hebben verdiend, dus gaan we de tearoom in voor een potje tea for two met iets lekkers erbij…

De volgende ‘halte’ is de whisky distillery van Harris. Die opende in 2015 haar deuren (enkele weken na ons verblijf) maar verkoopt nog geen whisky… die moet nog een paar jaartjes rijpen! De distillery timmert intussen wel aan de weg en produceert een (naar het schijnt lekkere) gin die wordt verkocht in een prachtige fles! Met de marketing zit het wel snor, geloof ik!

Vervolgens lopen we de Harris Tweed Shop in waar ik twee mooie sjaals koop waarvan er een ter plekke voor me wordt afgewerkt! Hoe leuk is dat!

Aan de haven verzamelen de auto’s die straks de ferry naar Uig op Skye gaan nemen. In de rij staan ook enkele oude tractoren. Ik maak een praatje met de heren bestuurders: the boys zijn vorige week vanuit Aberdeenshire vertrokken voor een rondrit door Schotland. Over twee of drie dagen willen ze weer thuis zijn. Geweldig!

We verlaten Tarbert en rijden langs de kust over de Golden Road richting ons huisje. Onderweg stoppen we bij de prachtig gelegen Ardbuidhe Cottage Gallery. We vinden dat Moira Fulton heel mooi de sfeer van de westkust van Harris kan vastleggen!

Nu we toch zo decadent bezig zijn, kunnen we net zo goed doorrijden naar Geocrag en daar gaan tea’en in de Skoon Gallery & Tearoom. Zo gezegd, zo gedaan… Ik bestel zowaar een grote koffie, met home made shortbread erbij. Heerlijk. Er liggen boeken met beschrijvingen van allerlei wandelingen, en daarin bladeren we geïnteresseerd!

Onderweg naar huis maken we nog een paar fotostops… Om het af te leren!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s