Huisinis

Zoals ik al eerder heb aangestipt, bestaat Harris uit een noordelijk en een zuidelijk deel, bij Tarbert verbonden door een smalle landtong. Trouwens, op heel veel van dergelijke plekken vind je in Schotland plaatsjes met de naam Tarbert… Vanmorgen reden we North Harris weer op met als bestemming de nederzetting Huisinis, gelegen aan de zuidwestpunt. Voorbij Tarbert sla je linksaf en dan gaat het bijna 25 km over een heel smal asfaltweggetje met passing places. Hoewel de dag stralend begon, wolkte het al heel gauw dicht… Toch was er onderweg genoeg te zien en dus aanleiding om ‘even’ te stoppen.

Loch Mhiabhaig met op de achtergrond de berg Sròn Scourst waar golden Eagles nestelen

De Abhainn Eabhal stort zich over mooie watervallen in Loch Leosavay

Amhuinnsuidhe Castle

Honesty shop bij Amhuinnsuidhe Castle

Oude schuur met prachtig verroest dak

We parkeren op het machair. Machair is een Gaelic woord voor een laag bij de zee gelegen, vruchtbaar grasland. Het is een beschermd landschap, het komt vooral op de Outer Hebrides en ook hier en daar langs de Ierse en Schotse noordkusten. Machair is zeer bloemrijk grasland, prachtig om te zien!

Eerst verkennen we de onmiddellijke omgeving van de auto, vervolgens lopen we naar het strand en het dorpje, daarna volgen we de kust en ten slotte steken we een heuvel over naar de andere kant van het schiereiland waar je goed het eiland Scarp kunt zien liggen.

Het dorpje Huisinis

Granietrotsen; in de verte het eiland Scarp

Bloemrijke machair

Ten slotte vatten we de terugtocht aan. Helemaal langs dezelfde weg, maar met ander licht en met een ander blikveld dus maken we weer heel wat fotostops!

Rush hour in Scotland

We parkeren de auto bij ons huisje. Het is vloed, de baai staat vol! Eén grote, afgeronde steen steekt boven het water uit en daarop ligt een dikke zeehond heerlijk te zonnen. Hij houdt ons tevens goed in de smiezen want hoewel hij gewend moet zijn aan mensen, vertrouwt hij ze vast niet!

Een glimp van onze auto en een glimp van ons huisje

Het is haast niet te geloven, maar voor vanavond wordt er weer regen voorspeld, met kans op onweer. Geen nood, wij zitten hier hoog en droog!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s