HebCelt, de laatste dag…

Vandaag is het zaterdag, een week geleden was het de eerste dag van de zomervakantie… Time flies!

We nemen afscheid van The Stables, ons appartement in Stornoway, en van het comfortabele bed waarin ik zoveel uren heb doorgebracht… Eerst doen we grote boodschappen bij de Tesco, de auto is nu aardig volgeladen! Het is heerlijk zomers weer: blauwe lucht, witte wolkjes, 20 graden… We nemen nog een kijkje bij de vissersboten die sinds gistermiddag en -avond liggen aangemeerd… Stornoway op zijn mooist. Dat zeg ik zo tegen de havenmeester en die antwoordt droogjes: “There ’s a first time for everything!”

Dan rijden we Stornoway uit en steken Lewis dwars over. Aan de westkust ligt het dorpje Tolsta Chaolais en daar staat ons eerste vakantiehuisje te blaken in de zomerzon!

Na een korte rustpauze – vrouwlief laadt de auto uit want mijn rug laat nog steeds te wensen over – rijden we… terug naar Stornoway. Dag drie van HebCelt!

We horen de laatste liedjes van de Hoojamamas – prachtig meerstemmig gezongen. Ik vraag na afloop of de heren hun net uitgebrachte CD te koop hebben, het antwoord is YES. Korte toelichting: voorheen heette de band Harry and the Hendersons en zo staat de band nog vernoemd op het hoesje. No problem!

We lopen over het festivalterrein en halen een beker thee. Daarna begeven we ons opnieuw naar de mainstage voor een optreden Face the West. Halverwege hun optreden verkassen we naar de LWP Islands stage waar een vreemde eend in de bijt op virtuoze wijze een soort jaren ’40 jazzy muziek ten gehore: Awkward Family Portrets! De naam van de band is al net zo bijzonder als de muziek…

Vervolgens ‘doen’ we nog Hudson Tayler (Ierland), Eabhal (South Uist), de populaire tradrock band Elephant Sessions (Highlands) en tot slot Talisk (Schotland). Deze laatste band kennen we van twee mooie CD’s – de energie die Talisk ontketent in een festivaltent is ongekend en ronduit explosief te noemen! (Wij hebben een voorkeur voor de CD’s.)

Terwijl The Shires soundchecken, verlaten wij moe maar content HebCelt! Ondanks de rug-shit heb ik er waanzinnig van genoten, en dat geldt ook voor vrouwlief. Langs het water wandelen we terug naar de auto. De avond valt. Als we over de moors rijden, valt er tevens regen; de eerste regendruppels. Het weer gaat omslaan!

Morgen is het zondag, er wordt voor de komende dagen veel wind en regen voorspeld. Tijd dus om verder te ontspannen, te luisteren naar de nieuw aangekochte CD’s en lekker te lezen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s