HebCelt dag twee

Met de rug gaat het vandaag een ietsiepietsie beter, en laat ik het medisch bulletin van deze vrijdag tot deze vaststelling beperken…

De ochtend breng ik grotendeels slapend door, en rond drie uur verlaat ik The Stables richting het HebCelt terrein. Op de mainstage speelt de band The Youth and Young voor een handvolletje mensen, ik loop door naar de kleinere tent, de LPW Islands stage, waar ik de laatste noten opvang van Benedict Morris (viool), een gitarist en een bespeler van de Uilleann pipes. Hier staat vrouwlief reeds te genieten! We kopen een CD van dit heerschap… en laten hem signeren.

Ons volgende optreden is van Fara: vier dames van de Orkneys, drie op viool en een op piano. Zeer aardig maar drie violen vind ik iets teveel van het goede…

We lopen het terrein af en passeren opnieuw de mainstage waar nu de Glaswegian James Edwyn & the Borrowed Band staan te spelen. Klinkt goed maar ik wil even naar huis om te rusten. Vrouwlief escorteert me – en loopt daarna terug om nog naar het Kris Drever Trio te luisteren.

Na het avondeten keren we samen terug naar het festivalterrein. Op de mainstage staat de groep Breabach klaar. We staan helemaal vooraan, leuk om het allemaal goed te bekijken maar het geluid gaat over de hoofden heen dus na een tijdje loop ik naar achter; het geluid is nóg beter net buiten de tent… Breabach geeft een prachtig concert!

Omdat ik in beweging moet blijven, loop ik een rondje over het terrein. In de kleinere tent speelt Ierse band JigJam de Ierse variant van bluegrass: I-grass. Niet mijn ding. Op de acoustic stage speelt Peat & Diesel zijn laatste noten… Jammer.

Intussen loopt het concert van Breabach af en gaan we in de rij staan voor de aanschaf van twee CD’s waarvan we er eentje laten signeren.

Nu is het wachten op KT Tunstal, de hoofdact van vandaag. De muziek van deze rock chick spreekt ons niet aan. We verlaten HebCelt, op naar The Stables. Morgen de derde en laatste concertdag…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s