Derde etappe: Morar to Flodigarry

Hier zit ik dan, sweater en softshell aan, op een keukenstoel met uitzicht op de bergen bij Torridon, op het vasteland van Schotland. Flodigarry ligt op Trotternish, het meest noordelijke schiereiland van Skye.

Na een cooked breakfast met zicht op zee rijden we naar Mallaig vanwaar we de ferry nemen naar Armadale op Skye. Na een heerlijke kop koffie in het zonnetje, rijden we Skye op. Al gauw verlaten we de hoofdweg. Een single track road voert ons via de dorpjes Tarskavaig en Tokavaig naar het gehucht Ord waar we in 2010 twee weken vakantie hielden in The Hirsel.

Zicht op Ord

We maken een praatje met Rob, de eigenaar van de cottage. Hij herinnert zich ons vaagjes. Zegt hij. Hij zegt wel meer! Mijn god, waar zit de UIT-knop bij die man!? Uiteindelijk slagen we er in ons beleefd uit de voeten te maken. We brengen een bliksembezoek aan de gloednieuwe whisky distillery Torabhaig (2017, dus nog geen eigen whisky te koop) en via Broadford (tanken) rijden we naar Portree.

Ord

Elke keer als we op Skye zijn, lopen we de Skye Music Shop binnen en vragen we tips voor interessante CD’s. We kopen deze keer muziek van harpiste Catriona McCay, zangeres Julie Fowler en de band Beinn Lee. Deze laatste gaan we overmorgen op HebCelt horen! We eten fish & chips aan de haven (kleine portie maar echt lekker) en rijden dan Trotternish op, dagbestemming B&B at 12 Dunan, Flodigarry.

Voor morgen wordt er veel wind en regen voorspeld… We zullen de regenjassen en de stormparaplu’s maar uit de auto halen!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s