Tweede etappe: van Ford naar Morar

Na een heerlijk en voedzaam ontbijt, pakken we de tassen weer in en vertrekken. Door het fraaie, zacht glooiende landschap van de Scottish Borders rijden we naar Edinburgh. Voorbij Perth – we zijn dan alweer twee uur onderweg – verlaten we de snelweg en rijden we pardoes een parkeerplaats op aan de rand van een bos: Blairadam.

Dan bereiken we Pitlochrie (aan de River Garry) waar we stoppen om te tanken, flappen te tappen en om koffie te drinken.

We volgen de A9 tot Dalwhinnie, waar een mooie whisky distillery staat. Echter, een fles Dalwhinnie 15 years old kun je beter bij de Nederlandse slijter kopen: een stuk goedkoper. Ze verkopen er ook een distillery’s special, de eerste malt whisky ooit geconcipieerd door een dame. Een fles moet dan £ 95,- kosten… Dankje de koekoek! We rijden verder zonder fles whisky. Ach, F. en ik hebben gisteren een mooie bier-ruil gedaan: hij een tas vol Alkmaarse biertjes aangevuld met wat Amsterdams en met Chimay, ik een kartonnetje met bieren van diverse brouwerijtjes uit de Borders. Perfecto!

De rit gaat verder, langs Loch Laggan. Aan de overkant van het meer zien we de torens van een mooi kasteel boven de bomen uitsteken. Daar werd destijds de verslavende BBC-serie The Monarch of the Glen opgenomen. Sweet memories!

Door de mooie Glen Spean rijden we naar Spean Bridge. We schampen het lelijke en drukke Fort William. Nog 35 miles naar Morar waar we onze intrek nemen in Fair Winds B&B. Onderweg stoppen we nog aan een meer waar de trein langs komt die ook over het mooie treinviaduct van Glenfinnan tuft (beroemd sinds de Harry Potter films).

We brengen de bagage naar onze kamers en rijden dan twee kilometer verder. Vanaf een kleine parkeerplaats wandelen we naar het strand: the Silver Sands of Morar! Hier werd de film Local Hero opgenomen. Met uitzicht op Skye en de kleinere eilanden Rhum en Eigg eten we een broodje met een homp kaas. Uiteindelijk jagen de midges ons weg…

Morgen zetten we van Mallaig over naar Skye… Steeds westelijker gaat onze reis!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Tweede etappe: van Ford naar Morar

  1. Marjon van Erk zegt:

    Heerlijk om weer mee te genieten van jullie vakantiereis.Veel plezier samen.

  2. Emile Goossens zegt:

    Heerlijk om jullie weer te volgen. Niet jaloers op jullie weer. Hier tegen de 30 gr in Kroatië. Hoop dat je niet te veel last krijgt van je rug. Sterkte en heel veel plezier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s