Twee kastelen

Om half tien parkeren we in Altscheid. In de kerk is de zondagsmis aan de gang, het is dus zoeken naar een plekje; het wordt de kant van de weg… We starten met een vrij lange klim over de grote weg, geen spatje schaduw! Na anderhalve kilometer, net voor een kruispunt, duiken we het bos in. We genieten van de koelte en van het feit dat we afdalen.

We volgen geen gemarkeerde route, het is dus zaak om de stafkaart bij de hand te houden. De kaart is prettig nauwkeurig, we vinden feilloos de weg. Overal zien we omgewoelde aarde, duidelijk het werk van everzwijnen. We zien ook hoefafdrukken van zwijnen én van reeën, maar de beestjes laten zich niet zien! We pauzeren even, lopen dan weer verder, steeds verder omlaag tot we uiteindelijk in de dal van de Prüm belanden, bij het mooie kasteeltje Merkeshausen.

We steken de Prüm over en lopen over een brede bosweg verder tot we, na de lunch in een schutzhütte, in het dorp Echtershausen aankomen waar we de Prüm weer oversteken. In de rivier groeit en bloeit waterranonkel. We mogen aan een tafeltje onder een parasol van het terras van Gaststätte-Pension Kranz plaatsnemen en bestellen een Weizen.

Na deze verkwikkende rustpauze lopen we verder, naar Hamm waar een schitterend Schloss staat.

Vanaf hier is het klimmen geblazen, weer omhoog naar Altscheid. Gelukkig gaat het grootste deel van de klim door het bos, maar het laatste stukje gaat door boerenland. Er staat daarboven een lekker windje, dat maakt dat we het allemaal overleven. Om iets over half vier zitten we alweer op ons balkonnetje… Es war eine ganz tolle Wanderung!

Wat fijn! Morgen hebben we nog een hele dag! Het wordt wel koeler en er zal vast een bui vallen, maar dat gaat de pret niet drukken!

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s