Een laatste rondje

Het is twintig voor vier. Over een klein half uurtje vatten we de terugreis aan. De lucht is grijs en af en toe valt er een pietepeuterig spatje regen. We zitten op ons balkonnetje. Boven de heuvel aan de overkant van het dal cirkelt een roofvogel. Vast een wouw, die hebben we de afgelopen dagen vaker gezien.

Vanmorgen het gebruikelijke ritueel. Opstaan, naar de bakker in Daleiden, ontbijten, rugzak klaarmaken. Echter vandaag ook alle spullen bij mekaar zoeken, tassen vullen en krat inladen, huis schoonmaken. Wolfgang komt afscheid nemen, hij toont waar we vanmiddag de sleutel kunnen achterlaten.

Het is ruim na tienen als we op pad gaan. Vandaag maken we een rondje vanuit Falkenauel. De wandeling die ik op de oude kaart had bedacht, blijkt in het nieuwe systeem rondje nr. 5 te zijn – 13,2 km. Door het dal van de Heimbach lopen we naar Falkenauerweg, een gehucht bij Daleiden. Via een ander gehucht, Bommert, wandelen we weer terug. Het is overwegend bewolkt en ook broeierig warm. Af en toe komt de zon door de wolken. We houden het wel droog, dus de meegenomen paraplu blijft in de rugzak…

Bommert is letterlijk het hoogtepunt van onze wandeling, maar figuurlijk is dat wat mij betreft de vondst van een bijzondere orchidee, eentje die ik, voor zover ik me kan herinneren, nog nooit heb gezien; ik vermoed dat het de schroeforchidee is. Thuis maar eens opzoeken!

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s