Ein sonniger Samstag

Om acht uur staan we bij de bakker in de kleine Edeka supermarkt in Daleiden. De verse broodjes zijn nog niet klaar, we moeten enkele minuten wachten. De rij kooplustigen zwelt aan… Niemand moppert, integendeel er worden wat grapjes gemaakt, in het Duits en in het Nederlands (we zijn niet de enige buitenlanders die Himmelfart in de Südeifel doorbrengen). Terwijl ik wacht doet Barney de overige boodschapjes en dan komen we in de rij bij de kassa te staan. Ook daar gezelligheid troef!

Na het ontbijt rijden we naar de Machtemesmühle, 3 km verderop in de vallei van de Irsen. We gooien onze rugzakken op onze rug en vertrekken goedgemutst: het zonnetje schijnt op ons bolletje en we hebben geen parasolletje. Het pad door het dal van de Mühlbach stijgt langzaam maar zeker. We vinden orchideeën! Dan volgt een steile klim naar het dorp Preischeid.

Vanaf Preischeid dalen we over een smalle asfaltweg het diepe dal van de Our in, met als bestemming het heerlijke terras van de Dornauelsmühle. We bestellen er een stuk hausgemachte appelcake; Barney drinkt er een radler bij, ik spoel het gebak weg met een Kapuziner weissbier, een van de favorieten van de uitbater (die me als beste weissbier een van een kleine brouwerij in de omgeving van München aanprijst; naam vergeten 🙄).

De zon brandt nu behoorlijk, gelukkig is het pad boven de Our behoorlijk schaduwrijk… We worden ingehaald door een man op een quad met een aanhangwagentje: hij controleert de bewegwijzering van de Matthiasweg. Het pad klimt tot we op een asfaltweg komen. Die volgen we – verder omhoog – tot het dorpje Affler. We hebben nu een prachtig uitzicht over het dal van de Irsen.

Voorbij Affler nemen we een brede bosweg die ons helemaal terugvoert naar de Machtemesmühle. Onderweg stoppen we voor een late lunch aan de voet van een jachttoren.

Als we thuiskomen, zijn er nieuwe gasten gearriveerd die het appartement onder ons, Rotkelchen, betrekken. Wij installeren ons op ons balkonnetje… Het is zomers warm, de ijskoude Rivella met vlierbloesem smaakt heerlijk…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s