Zaterdagavond

Ik stap in de auto. Het ceedeetje van Afro Celt Sound System zit nog in de CD-speler. Rustig tuf ik langs het kanaal naar de kop van Koedijk en draai het Vlasgat op. Aan het eind van de weg zet ik de auto aan de kant. Ik ben niet alleen in het Geestmerambacht, zie ik: er staan een stuk of wat auto’s geparkeerd. Ik slinger mijn rugzakje op mijn rug en ga lopen.

Ik loop weer het ‘korte rondje’ al maak ik het vandaag iets langer: over het smalle paadje langs de rietvelden van de Kleimeer tot bij huize Barsingerhorn, zoals ik het nog steeds noem. Dan nog een paar honderd meter verder tot bij het bankje waarop ik zo vaak een pijp heb zitten roken: het is nog niet zo lang geleden gerestaureerd! Vervolgens steek ik door naar de Zomerdel (de grote plas) en langs het Lamslik en de Saskevaart wandel ik weer terug naar de auto.

Boven het riet zie ik de kiekendief zweven. Ik hoor een paar grutto’s en ook tureluurs, denk ik. Ongeveer op de locaties van donderdag zie ik een haas wegrennen, vast dezelfde! Met mijn hoofd ploeg ik door dichte wolken muggen. Het is nog vroeg in het seizoen, ze zijn nog niet in vampierenstemming… De vleermuizen hoeven hier straks gewoon met open mondjes langs te scheren: een dansend feestmaal!

Het is nevelig. De zon verdwijnt in doezelige grijste maar net voor ze ondergaat zie ik dwars door de kruinen der bomen heen een vuurrode gloeibal.

Plompverloren over het pad langs het Lamslik staat een tent, formaat gezinspaleis! Een stelletje jongelui heeft een hengel uitgeworpen en een paar bierflesjes bij de hand. Een rumoerig tweetal roeit met een rubberboot naar de overkant. Verderop staan nog vissers… Het was hier eergisteren beduidend stiller! De lucht verliest haar roze tinten, stilaan valt de avond.

Wat gaat Duncan straks doen? Haalt hij het Eurosongfestival naar Nederland?

Dit bericht werd geplaatst in Kleimeer. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s