1 mei

Na een gezellig ontbijt (samen met M. & J.) besluiten we om maar meteen aan de wandeling te beginnen die staat beschreven in de SNP-map en die met een wijde boog naar Olympia voert. De zon schijnt uitbundig maar aan de horizon doemen reeds de voorspelde wolkenpakketten op! En ja hoor, binnen een half uur verdwijnt de zon en ‘verwelken’ de kleuren maar wordt de temperatuur een stuk wandelvriendelijker.

Ons hotel staat bovenop een heuvel, dus de wandeling begint met een afdaling, tussen de olijfbomen, naar de mooie vallei van de Alfeiosrivier. We hebben alle tijd, dus verkennen we wat zijpaden. Mensen, wat een bloemen weer… Vele (her)kennen we maar ook vandaag zien we bloemen die we niet kennen. De macrozoom op de grote camera komt goed van pas!

Langs de rivier, die behoorlijk vol is en hard stroomt, liggen vooral akkers, sommige best groot. Een boer probeert een praatje aan te knopen maar wij spreken geen Grieks – en hij geen andere taal dan Grieks. Tja…

Een groot deel van de route door het dal gaat over een kiezelweg die als dijk functioneert. Waarschijnlijk treedt de Alfeiosrivier af en toe buiten haar oevers! Ik kan me er in elk geval wat bij voorstellen…

Deze orchidee vinden we in een grasrijke olijfgaard die ‘buitendijks’ ligt. Het is van de ongeveer 80 soorten die in Griekenland voorkomen… Ook hier zijn het beschermde planten.

Nadat we de Kladeasrivier zijn overgestoken, zetten we ons aan de kant van de weg om te picknicken tussen de bloeiende sinaasappelbomen. De zoetige, wat zware geur van de oranjebloesem vind ik buitengewoon aangenaam!

Daarna wandelen we verder tussen de olijfbomen en wat ruigere stukjes land voor we Olympia bereiken.

Al een hele tijd horen we vanuit de verte flarden muziek komen aanwaaien. Naarmate we de ‘stad’ naderen, wordt de muziek luider. En ja hoor, in een soort mini-park tegenover de town hall zitten heel veel mensen te eten en te drinken, en te luisteren naar volksmuziek. Het is prachtige muziek, vooral de trom en de klarinet klinken opzwepend. Op een soort pleintje zijn de mensen aan het dansen. Ongelooflijk, bij elk nieuw lied hoort een ander ritme en een andere dans. Het zijn subtiele verschillen, ik weet dat ik me er niet aan moet wagen want binnen de kortste keren struikel ik over mijn eigen voeten of heeft iemand anders een blauwe teen… Els wil maar wat graag; blijkbaar heeft een man die achter ons staat dat in de gaten, want hij pakt haar resoluut bij de handen en geeft haar een plekje tussen de dansende mannen en vrouwen. Ik haal rustig een biertje van een bekend Nederlands merk… bij gebrek aan beter.

Intussen is het beginnen te regenen. Het feest loopt ten einde en we besluiten langs de korte route terug naar ons hotel te lopen. We zijn amper binnen of het gaat flink door regenen! Ik leg me op het bed en binnen twee tellen ben ik naar dromenland vertrokken.

Later gaan we met de auto weer naar beneden om een hapje te eten… In het stadje zijn de meeste winkeltjes gewoon open. De touringcars druppelen Olympia binnen, morgen zijn het museum en de opgravingen weer open en herneemt het gewone leven zijn gang. Wij hebben dan een reisdag, naar onze laatste bestemming: Delphi.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op 1 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s