Olympia!

Met enige weemoed rijden we weg uit Stemnitsa. Zo’n bergdorp, een fijn guesthouse, hier voel ik me thuis. Ik had hier best nog een paar dagen willen blijven om te wandelen en bloemen te zoeken, of gewoon op ons platje een boek te lezen…

Stemnitsa ligt nog te blakeren in de zon, maar grote delen van de omgeving hebben last van bewolking en we zien zelfs een mer de nuages!

De weg blijft dalen… In het dorp Karitena stappen we even uit. Dan gaat de rit verder naar Andritsena, waar we brood en fruit kopen. Bij zomaar een stop onderweg vinden we een bijzondere orchidee!

Andritsena ligt al vrij hoog maar we gaan nog hoger, terug naar 1130 meter waar een mooie archeologische site ligt. De tempel van Apollo Epicurius staat onder een enorme tent om hem te beschermen tegen de elementen. De ligging is buitengewoon fraai.

Na ons bezoek rijden we terug naar Andritsena en zetten we koers naar Olympia. Normaal gesproken zouden we deze opgravingen morgen bezichtigen, maar dan is het 1 mei (Dag van de Arbeid) en dan is in Griekenland alles gesloten…

De rit gaat door afwisselende maar vooral toch bergachtige landschappen. Continu genieten!

In Olympia zoeken we eerst ons hotel op, een viersterren bedoening (brrr), gelukkig tamelijk afgelegen en dus rustig gesitueerd op een heuvel boven de ‘stad’. We checken in, frissen ons op en lopen dan naar beneden, waar we de archeological site en het bijbehorende museum met een bezoek vereren.

Moe van al dat culturele geweld zoeken we een tentje waar we iets kunnen eten. Gyros en pizza worden het vandaag… Daarna zwoegen we nog weer anderhalve kilometer omhoog naar Olympion Asty, ons hotel. Time to relax!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Olympia!

  1. Jeanne zegt:

    Wat geweldig allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s