Een vol programma!

Vandaag zitten we al om half acht aan het ontbijt en om iets voor negen lopen we Mycene in: ruïnes van bijna 3500 jaar oud, het is niet te bevatten dat de Oude Grieken al zoiets konden bouwen. Nou ja, zoiets… Je ziet er niet meer zoveel van, maar alleen al de gigantische stenen die werden gebruikt om de verdedigingsmuren te bouwen!? Impressive!

We hebben de hele opgraving zowat voor ons alleen… Als we terug bij het museum en de uitgang komen, staan de mensen in de rij en staan er heel wat touring cars op het parkeerterrein… Wij drinken een glas vers geperst sinaasappelsap en hijsen de rugzakjes op: we gaan wandelen!

De wandeling staat beschreven in de informatiemap die we van SNP Reizen hebben ontvangen. Slechts 7 km, maar een stevig tochtje. We genieten… van het landschap, de olijfbomen, de bloementapijten, de zon. Echt prachtig!

Na de wandeling bezoeken we nog een grafmonument: de zgn. Schatkamer van Atreus, een koepelgraf uit het begin van de 13de eeuw vóór Christus! Ook al zo impressive!

We rijden naar Iréo, een weinig bezochte archeologische vindplaats waar een tempelcomplex ter ere van Hera, de vrouw van Zeus, is opgegraven. De ruïnes stammen uit de 5de eeuw voor Christus. Helaas hebben we maar 20 minuten, de site gaat om 16 uur al dicht.

Nu willen we nog naar het Oud-Griekse kuuroord Epidauros (3de eeuw voor Christus) rijden. Ik kies een route door de bergen… Het is daar zo genieten dat we Epidauros niet meer halen. We zien mooie landschappen met muurtjes, kuddes schapen en geiten, leuke kerkjes. En ook hier veel bloemen. En lekker fris!

In Navplion vinden we zowaar een parkeerplekje vlakbij het hotel; handig voor morgenochtend. We frissen ons op, smeren her en der wat after sun cream en gaan de stad in voor een lekkere Greek salad, souvlaki en een glas retsina. Daarna lonkt ons bed… maar eerst steken we nog kaarsjes aan in de Grieks Orthodoxe Kerk om de hoek van het hotel. Die is klaar voor Pasen – volgend weekend!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s