Bloemen en oudheden

De mens reist naar Griekenland om daar met name allerlei archeologische opgravingen en bijbehorende musea te bezoeken. Althans, dat is mijn beeld. En dat klopt natuurlijk grotendeels wel! Dus tijdens de eerste dag van onze Griekse vakantie gaan we op zoek naar dergelijke locaties.

Vanaf het stadje Argos klimmen we (met de auto) over een smal asfaltweggetje vol kuilen naar de top van een berg waar de indrukwekkende vesting Larissa staat. Langs de kant van de weg en tussen de olijfbomen deint een bloemenzee in bonte kleuren op de wind… Zelden hebben we zoveel bloemen gezien, geloof ik!

De vesting Larissa is mooi gerestaureerd. Zowel binnen als buiten de muren groeien en bloeien ook hier talloze bloemen… Een lust voor het oog! Vanaf de parkeerplaats hebben we uitzicht op een groot nonnenklooster; mannen mogen er niet in.

Vanaf Larissa dalen we weer af richting Argos en onderweg bezoeken we nog de schamele restanten van een tempelcomplex. Het ligt bij een mooi dennenbos waarin een café is, althans volgens ons gidsje. Helaas, het café bestaat niet meer… De locatie is wel prachtig, tegenover een schattig kerkje.

We rijden naar Nemea, een dorp dat bekend staat om zijn wijn en om zijn archeologische opgravingen: een goed gerestaureerd stadion en een tempel ter ere van Zeus. Eerst bezoeken we het stadion… Dat ligt er zó bij dat je je goed kunt voorstellen hoe het er destijds aan toe ging tijdens de Pan-Helleense spelen, die hier vierjaarlijks werden georganiseerd, telkens het jaar voor de Olympische Spelen.

De grond is kalkachtig en we vinden o.a. wilde tulpjes en een bijenorchis!

Daarna gaan we een hapje eten in een taverna. Voor 12,50 € hebben we lekker gegeten en gedronken (inclusief lokale wijn). Vervolgens brengen we de tempelruïne een bezoek. We vinden ze prachtig en heel sfeervol gesitueerd tegen een decor van olijfgaarden en bergen…

We nemen nog een kijkje in het museum en rijden dan op ons gemakje weer terug naar Navplion… Onderweg genieten we van het mooie landschap.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bloemen en oudheden

  1. Een prachtige combinatie, bloemen en oudheden. Vooral die donkerrode bloemen (klaversoort?) vind ik prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s