Rochelinval en Farnières

Ook vandaag belooft het na een koude nacht een schitterende dag te worden. Het kan de beide dames niet snel genoeg gaan, een derde mok thee wordt me niet gegund, maar ik neem ‘m toch en vertrek dan maar tien minuten later… Wat zijn tien minuten nou als je zo oud bent als ik? Wat zijn tien minuten sowieso!?

Op mijn gemak kuier ik de heuvel achter ons huis op, de beide dames staan op me te wachten bij de glascontainers. De weg voert ons over de heuvelrug langzaam naar het dal van de Salm (Waalse naam: le Glain); aan weerszijden hebben we een panoramisch uitzicht… Ik blijf dit een van de mooiste veldwegen van de streek vinden.

We steken de rivier en de spoorweg over (lijn 42 van Liège naar Luxembourg). Aan de overkant van het dal klimmen we steil naar het dorpje Rochelinval. Uiteindelijk lopen we de bossen in; helaas hangen er borden dat we er vandaag niet in mogen wegens drijfjacht.

Terwijl we de bosrand naderen, zien we van verschillende kanten jagers komen aanlopen. Ik knoop een praatje aan, de jacht is voorbij, niks geschoten, we kunnen doorlopen. Yess! In een ander perceel bos rechts van ons horen we honden blaffen en de jachthoorn galmen. Daar wordt de jacht ook afgeblazen, zien we even later…

De komende kilometers voeren ons door de mooie afwisselende bossen richting Farnières. Het pad blijft min of meer op dezelfde hoogte dus het loopt heerlijk. Op een open plek in het bos zetten we ons op een paar boomstronken en werken we de meegebrachte boterhammen met kaas naar binnen. Het uitzicht is prachtig, ver en hoog aan de overkant zien we Logbiermé liggen!

De tocht gaat verder over donkere boswegen. Op sommige plekken liggen er enorme plassen waar we langs moeten…

Ongeveer 1 km vóór Farnières neem ik afscheid van de beide dames, ik kies voor een kortere route terug, mijn rug vraagt nog steeds om extra aandacht. Een prachtige afdaling volgt met aan één kant dicht sparrenbos en aan de andere kant een strook sierlijke beuken…

Tussen de weilanden wandel ik naar het buurtschap Hourt dat alweer aan de overkant van de Salmvallei ligt. Een trein dieselt door het dal…

Vanaf Hourt is het weer flink klimmen geblazen. De zon schijnt op mijn bolleke en ik heb geen parasolleke en ik puf dan ook omhoog!

Maar eens boven gekomen, is alle leed geleden. Met uitzicht op Grand-Halleux daar beneden in de vallei loop ik au balcon tot bij de eerder genoemde glasbakken. De cirkel is rond, ik daal af. Thuisgekomen zet ik een grote pot thee en snij ik een punt tarte maison af.

Mijn verslag is zowat klaar als de beide dames arriveren… De ene dame snakt naar een douche, de andere dame verlangt naar thee en taart. Dat kan allemaal… Wat is vakantie toch heerlijk!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie, Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rochelinval en Farnières

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s