De Analogen

The Analogues. Met zo’n naam voor een bandje kun je, vind ik, niet met goed fatsoen de wereld tegemoet treden. Maar zij deden het – en ze bewezen mijn ongelijk. (Tja…)

Eergisteren keken vrouwlief en ik naar een uitzending (lekker ouderwets opgenomen) van Het uur van de wolf: The Analogues in Liverpool. Nadat we twee keer naar Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band gingen en we in onze eigen De Vest van de weergaloze vertolking van The White Album hadden genoten, hadden we bijna kaartjes gekocht om er in Liverpool bij te zijn. Maar ja, je komt net terug uit vakantie en het nieuwe schooljaar staat voor de deur… “Nou, het moet niet té gek worden!” Dus we zijn niet gegaan. Nu dik spijt van.

Het was een heerlijke docu, interessant en natuurlijk met genoeg nummers om te kunnen smullen van het vakmanschap van deze muzikanten… en van de muziek van The Beatles!

Vandaag zaten ze in DWDD, de mannen van The Analogues. Ze gaan zich wagen aan de laatste elpee van The Beatles: Abbey Road. Ik heb Abbey Road altijd een ongelooflijk goed album gevonden. Samen met The White Album vind ik Abbey Road de absolute top van wat The Beatles hebben gemaakt… In DWDD brachten ze een schitterend staaltje vakwerk ten gehore!

Helaas, helaas, driewerf helaas! Abbey Road wordt in Nederland (voorlopig!?) maar één keer uitgevoerd (en de nu nog beschikbare plaatsen zijn zeker niet de beste… en duur, mensen!). Daarna gaan de heren naar het buitenland…

Naschrift

Op de Facebook pagina van The Analogues staat de volgende aankondiging. Wel een jaar wachten, maar dan komen ze naar de theaters!

Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Een reactie op De Analogen

  1. Jammer dat jullie niet zijn gegaan. Dus volgende keer, gewoon wel doen ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s