Robert Gillmor

Ik neem nu het risico dat men gaat denken dat ik kalendergek ben… het zij zo. Want inderdaad, ik ga het alweer hebben over een kalender. Deze keer gaat het over een kalender die ik in mijn kantoortje had hangen – op de plek waar nu de Structuurjunkie scheurkalender hangt :-). Ik bracht ‘m vorig voorjaar mee uit het Lake District, waar ik hem kocht in een National Trust shop. Het is een maandkalender en voor elke maand staat er een plaatje: (een reproductie van) een linodruk van ene Robert Gillmor.

Pas toen ik vanmorgen de mooiste plaatjes inscande, ging ik me wat meer verdiepen in de artiest. Blijkt dat ie heel wat werk op zijn naam heeft staan! Robert Gillmor is een van de bekendste wildlife-artiesten die momenteel in het Verenigd Koninkrijk werken. Hij werd geboren in Reading in 1936. Zijn illustraties verschenen voor het eerst in het maandblad British Birds toen hij pas zestien was. Terwijl hij nog op de universiteit zat, illustreerde hij het eerste van meer dan 150 boeken die met zijn illustraties zouden worden verluchtigd. In 1965 begon Gillmor aan een full-time carrière als freelance wildlife-artiest en sindsdien is er doorlopend vraag naar zijn werk geweest.

Zelf ben ik zeer gecharmeerd van zijn lino cuts. Prachtig werk, mooi lijnenspel, mooie kleuren… Ik heb in elk geval erg genoten van deze prachtige kalender!

robert gillmor (nt) 2018-01

robert gillmor (nt) 2018-05

robert gillmor (nt) 2018-09

robert gillmor (nt) 2018-11

Dit bericht werd geplaatst in Kunst. Bookmark de permalink .

Een reactie op Robert Gillmor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s