Boterpistolekes en meer

Met dank aan het COVID-19 virus is het al een hele tijd geleden dat we naar Antwerpen zijn geweest… Nu is er een bijzondere aanleiding dus op zaterdagochtend 13 juni 2020 rijden vrouwlief en ik weg uit ons straatje, dochterlief op de achterbank gezeten. Rond 11 uur parkeren we voor het flatgebouw op ’t Sint-Anneke waar mijn moeder nu alweer enige jaren woont. We hebben afgesproken om niet te knuffelen en wat afstand te houden, maar we gaan wel op bezoek. Eerst echter moet er voor de inwendige mens gezorgd worden, dus doen we boodschappen bij bakker Goossens en beenhouwerij Scaldis, beide in de Korte Gasthuisstraat gevestigd, en keurslager Van Raemdonck op ’t Sint-Anneke. Intussen heeft mijn moeder een grote pot thee gezet en we verzamelen ons rond de eettafel waaraan ik urenlang kokhalzend hebben zitten kniezen op menige boterham en warme maaltijd… Was eten destijds voor mij echt het dieptepunt van de dag (driemaal daags…), van weerzin tegen eten heb ik nu geen last meer.

De gesprekken gaan natuurlijk over de tijd die achter ons ligt, de maatregelen om het COVID-19 virus onder controle te krijgen, onze gezondheid, de familie en… de geboorte van Jona eerder deze week, onze eerste volbloed kleindochter! Mijn moeder is overgrootmoeder geworden… hoe bijzonder is dat!

Na tweeën zijn we welkom bij het jonge gezin. Onze twee plus-kleinkinderen zijn jammer genoeg bij hun papa, maar dat heeft als voordeel dat alle aandacht kan gaan naar de kersverse vader en moeder – en het wonder dat Jona heet. Onze kleindochter kwam afgelopen dinsdag ter wereld met alles erop en eraan. Moeder en vader zijn moe maar stellen het verder wel. Het is toch wat, zo’n klein mensje! De ouders zijn niet zo vreesachtig uitgevallen dus oma en bompa uit Alkmaar mogen om beurten de kleine Jona even in de armen sluiten… Het schijnt dat er nu een nieuwe fase in mijn leven is aangebroken. Dat zou zomaar kunnen en ik moet er nog wat aan wennen, geloof ik. Maar Jona en haar twee zussen van drie en (bijna) zes heb ik in mijn hart gesloten. Dat staat vast.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

4 reacties op Boterpistolekes en meer

  1. Wat leuk Rik, jij bent ook toegetreden tot het legioen der grootouders. Van harte gefeliciteerd. Ik vind het idee dat ik nageslacht heb alleen al heel speciaal. Of het verder mijn leven zo zal gaan veranderen weet ik ook nog niet. Ik vind het wel heel leuk. Mijn kleindochter is nu 5 weken oud.

    • tsjiess zegt:

      Jaja, het leven staat niet stil en hoewel ikzelf het grootouderschap toch vooral als iets passiefs zie, merk ik dat veel mensen het als iets beschouwen waaraan ik een actieve bijdrage heb geleverd want ik krijg veel felicitaties 🤔.

  2. Rikit zegt:

    Gefeliciteerd met kleindochter Jona!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s