De Moersleutel

Wie mij kent, weet dat ik niet van pils houd. Ik ben echter wel een liefhebber van een goed bier, echt bier noem ik dat ook wel eens. Daar waar de keuze zeg nou 20 jaar geleden zich beperkte tot wat Belgische brouwerijen voortbrachten (trappist, abdijbier, gueuze, … en ik doe nu veel biersoorten tekort) is de variatie aan bieren die er thans gebrouwen wordt haast oneindig te noemen.

Nederland heeft een inhaalslag gemaakt. In het land van pisbrouwers als Heineken, Oranjeboom en Amstel zijn nu meer brouwers actief dan in bierland België. En ‘die Hollanders’ zijn, zoals vaak, behoorlijk ondernemend en innovatief. Wat mij betreft gaat het wel eens te ver met al het geëxperimenteer met smaken… Maar boeiend is het wel.

Gisteravond namen de beer engineers van brouwerij De Moersleutel biertempel De Kleine Deugniet over. Negen bieren hadden ze mee, waaronder twee specials voor deze avond*.

Ik proefde achtereenvolgens:

  • *Barley wine, op whiskyvat gelagerd;
  • Motorolie Mexican Vanilla (foto)
  • *Pinda pinda

Alledrie heel bijzonder, met de pinda pinda als meest opvallende, top om eens te proeven maar ik heb geloof ik liever een pinda bij mijn bier dan in mijn bier. Echter eerlijk is eerlijk, ik heb de pinda pinda met genoegen gedegusteerd. Beide andere bieren vond ik zalig. Daar bestel ik wellicht nog eens een paar blikjes van..

Meer informatie over De Moersleutel vind je op de website.

Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken. Bookmark de permalink .

Een reactie op De Moersleutel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s