Goede voornemens (2)

Een mens kan er maar beter niet aan beginnen. Aan goede voornemens, bedoel ik. Al 63 jaar rondlopend op deze planeet, moet ik inmiddels beter weten. Maar toch, maar toch – elk jaar kriebelt dat weer, hé! In de kerstvakantie ben ik altijd vanalles van plan. Vooral opruimen. Dit jaar niet anders dan andere jaren. En dan kom je deze wijsheid tegen…

Denk je nou dat ik onmiddellijk ben gestopt met opruimen? Dan heb je het mis. De stapels op mijn bureau, die met enige tussenpozen worden weggewerkt (waarna ik niks meer terugvind) zijn wéér gegroeid tot irritante hoogte. De collectie boeken in de kasten moet nodig uitgedund worden want er past geen boek meer bij en extra kasten passen niet in deze knusse kamer. Uitbouwen is trouwens ook geen optie. Wat wel zou kunnen, is spullen naar zolder brengen. Maar daar zijn we (vrouwlief en ik) nou net sámen aan het opruimen… Dus… Bovendien komen er straks acht dozen van school en de inhoud daarvan moet ook een plekje krijgen (of weggegeven/verkocht/weggegooid worden).

Er zit dus maar één ding op: afscheid nemen van spullen. Loslaten! En gezien de volgende Omdenken-wijsheid, kan ik dat maar beter doen!

Mijn goede voornemens zijn tot op heden dus: aandachtig zijn, opruimen en loslaten. Laat de goden me behoeden voor nog meer goede voornemens. Amen.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Goede voornemens (2)

  1. Blijft zo lastig, opruimen en loslaten! Gelukkig is ons huis nog even groot genoeg, ha ha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s