NOvember…

Vandaag is het 1 december. November is voorbij. Voor mij was november dit jaar NOvember. Ik had me voorgenomen om een hele maand NO druppel alcohol te drinken. WHY!? Om verschillende redenen… Ik houd van een biertje of iets anders op zijn tijd, nooit extreem, meestal eentje per dag, een enkele keer eentje meer, af en toe ook even niet(s). Ik wilde bewijzen aan mezelf dat ik langere tijd zonder kan. En ik was benieuwd naar wat het met me zou doen.

De maand NOvember is dus voorbij en ik ben slechts tweemaal gezwicht. Beide keren voor een (dezelfde) rode wijn: een zgn. primitivo. De wijn, afkomstig van de primitivo druif, is krachtig en donker van kleur. Herkenbare primitivo aroma’s zijn tonen van bramen, kersen, specerijen, anijs, chocolade met een bittertje. De primitivo smaakt elegant, soepel en intens en doordat er veel tannines inzitten, kan de wijn vrij lang bewaard worden.

Ik had er nog nooit van gehoord maar mijn jongste broer, met wie ik vorig weekend op stap was in de Achterhoek, wel! In restaurant De Liefde te Doesburg werd deze wijn ook nog op een bijzondere wijze geserveerd, nl. in een glas waarvan de bodem met stoom kort verhit was, waardoor de aroma’s zich des te meer ontplooiden. Het was een prachtige & krachtige smaakervaring… Dus toen ik donderdag zag dat er een primitivo op de wijnkaart staat in De 13 Balken, zwichtte ik voor een tweede keer.

Wat heeft NOvember me gebracht? Twee dingen. Eén. Voor mij is iets niet doen makkelijker dan iets met mate doen, zo bleek maar weer. Niets menselijks is mij vreemd. Twee. Een mens is fitter als hij geen alcohol tot zich neemt. Om dat te weten moet je niet gestudeerd hebben. Kortom, het experiment is mij uitstekend bevallen!

Vandaag is het 1 december. Vanmiddag moest ik in de abdijwinkel te Egmond zijn en ik zag dat de nieuwe abdijbrouwerij een Abdijbock had gebrouwen. December, het kan nog net, een bockje! Dus… zit ik dubbel te genieten van een lekker bockbier. Dubbel want lang geleden én een goed geslaagde bock!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op NOvember…

  1. Met mate moet kunnen toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s