Kröller-Müller

Deze week is het weekend op donderdagavond begonnen, en wel met een gezellig etentje met een paar collega’s in De 13 Balken, waar we voortreffelijk gegeten hebben.

De vrijdagochtend begint wat minder, er moet inval geregeld worden… Maar vervolgens rijden vrouwlief en ik naar Amersfoort, waar we bij het station vrienden oppikken om ten slotte koers te zetten naar Hoenderloo. We parkeren bij de ingang van de Nationaal Park Hoge Veluwe en lopen meteen naar een bakkerij tegenover het parkeerterrein! Ik smul van een saucijzenbroodje en geniet van een heerlijk kopje kruidenthee.

Dan is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en te gaan lopen richting het bezoekerscentrum – en het museum. Dat is een wandeling van ruim vijf kilometer. Van de voorspelde zon is niets te bespeuren. Dat is balen. Maar de wandeling is prachtig!

En dan is daar het museum Kröller-Müller. Eerst kuieren we door de beeldentuin met werk van Oscar Jespers, Henri Moore, en vele vele andere bekende 20ste eeuwse kunstenaars. We stoppen jas en tas in een kluisje en dan volgt er bijna twee uur ademloos genieten van al die prachtige schilderijen uit de collectie van het museum.

Buiten valt de schemering. En het regent verdorie! Gelukkig is de bui van korte duur. Omdat het vrij laat is, besluiten we om witte fietsen te nemen en zo terug naar de auto te rijden. Onderweg komen we twee groepjes herten tegen, machtig mooi!

We eten nog een hapje in het Deelerhof… Dan is het tijd om via Amersfoort weer naar huis, naar de Kaasstad te rijden… Nog drie dagen weekend te gaan… Mmmmm.

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kröller-Müller

  1. Wat een prachtig cultuurgoed is dat daar toch, midden in de natuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s